Image
Δευτέρα 06 Ιουνίου 2022 10:58 Γαστρονομία
 

Μάφινς με βατόμουρα

Υλικά

1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 κ. γλ. αλάτι
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/3 φλ. τσαγιού λάδι
1 αυγό
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
1/3- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένα βατόμουρα (ή φρέσκα)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα για μάφινς.
Βήμα 2
Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε να ενωθούν.
Βήμα 3
Ρίξτε το λάδι, το αυγό και αρκετό γάλα (1/3- 1/2 φλιτζάνι) σε ένα μπολ, μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου (αν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Προσθέστε στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, ανακατέψτε ελαφρώς και τα βατόμουρα.
Βήμα 5
Μοιράστε τη ζύμη ομοιόμορφα στις θήκες μάφιν και ψήστε για 20- 25 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο τους.
Βήμα 6
Αφήστε να κρυώσουν λίγη ώρα πριν τα απολαύσετε.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20