Image
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 11:20 Γαστρονομία
 

Πένες με σάλτσα βότκας

Υλικά
450 γρ. πένες ή ριγκατόνι
3 κ. σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τσαγιού σάλτα ντομάτας
1/2 κ. γλ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
2 κ. σ. βότκα
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα
Βασιλικό, για το σερβίρισμα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, για 4 με 5 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τη βότκα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε να ενσωματωθεί. Κλείστε τη θερμότητα.
Βήμα 4
Βράστε τα ζυμαρικά al dente και κρατήστε 2 φλιτζάνια από το νερό τους.
Βήμα 5
Επιστρέψτε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού από το νερό των ζυμαρικών και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας να ενωθούν.
Βήμα 6
Προσθέστε τη μισή παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά.
Βήμα 7
Προσθέστε την υπόλοιπη παρμεζάνα, προσθέτοντας περισσότερο από το νερό των ζυμαρικών (περίπου μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά) εάν η σάλτσα φαίνεται στεγνή. Αλατοπιπερώστε αν χρειάζεται και σερβίρετε με επιπλέον παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ