Image
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 11:08 Γαστρονομία
 

Γαρίδες με σάλτσα βουτύρου

Υλικά

1/2 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες και χωρίς ουρές
2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κ. σ. βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 συσκευασία των 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 φλ. τσαγιού σπανάκι
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλ. τσαγιού βασιλικό, κομμένο σε λεπτές φέτες
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Αλατοπιπερώστε τις γαρίδες και ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε τις γαρίδες όταν κάψει το λάδι και ψήστε τις μέχρι να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά, περίπου 2 λεπτά, και στη συνέχεια γυρίστε τις μέχρι να γίνουν αδιαφανείς. Αφαιρέστε τις από το τηγάνι και αφήστε τις στην άκρη.
Βήμα 3
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο. Όταν το βούτυρο λιώσει, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό.
Βήμα 4
Προσθέστε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να σκάνε. Στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
Βήμα 5
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τον βασιλικό και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά.
Βήμα 6
Επιστρέψτε τις γαρίδες στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να ζεσταθούν, γαρνίρετε με περισσότερο βασιλικό και στύψτε λεμόνι από πάνω πριν το σερβίρισμα.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ