Image
Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 13:45 Γαστρονομία
 

Λεμονάδα καρπούζι

Υλικά

2 λεμόνια με λεπτή φλούδα
4 φλ. τσαγιού καρπούζι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού κρύο νερό, χωρισμένο
Πάγο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Πλύντε τα λεμόνια για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή κερί, κόψτε σε τέταρτα και αφαιρέστε τους σπόρους. Κόψτε τα τέταρτα λεμονιών σε μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα προετοιμασμένα λεμόνια, το καρπούζι, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό στην κανάτα ενός μπλέντερ.
Βήμα 3
Χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, περίπου για 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 4
Σουρώστε τη λεμονάδα σε μια κανάτα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης για να πιέσετε τον πολτό στο σουρωτήρι και να σουρώσετε τον υπόλοιπο χυμό.
Βήμα 5
Προσθέστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 6
Σερβίρετε τη λεμονάδα σε ποτήρι με πάγο.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ