Image
Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 10:48 Γαστρονομία
 

Χοιρινές μπριζόλες γλασαρισμένες με μαύρη ζάχαρη

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες
1/2 κ. γλ. πάπρικα
1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
1/2 κ. γλ. αλάτι
4 κ. σ. καστανή ζάχαρη
Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μπολ τοποθετήστε τα μπαχαρικά -πάπρικα, πιπέρι καγιέν, σκόρδο σε σκόνη, μαύρο πιπέρι και αλάτι- και ανακατέψτε.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τις μπριζόλες μία μία μέσα στο μπολ και ανακατέψτε με τα μπαχαρικά.
Βήμα 3
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που είναι κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια- υψηλή φωτιά. Όταν το λάδι κάψει, προσθέστε τις μπριζόλες. Μαγειρέψτε για περίπου 3- 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο καραμελωμένο χρώμα.
Βήμα 4
Μόλις ροδίσουν, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη σε κάθε χοιρινή μπριζόλα. Γυρίστε κάθε χοιρινή μπριζόλα, ώστε και οι δύο πλευρές να πάρουν λίγη λιωμένη καστανή ζάχαρη. (Μην προσθέσετε την καστανή ζάχαρη πολύ νωρίς, γιατί αλλιώς η ζάχαρη θα καεί και θα καπνίσει το δωμάτιο).
Βήμα 5
Ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (ή παραπάνω αν κρίνετε ότι οι μπριζόλες δεν έχουν ψηθεί καλά).
Βήμα 6
Πριν το σερβίρισμα, περιχύστε τις μπριζόλες με το γλάσο που έχει σχηματιστεί στο ταψί. Σερβίρετε με τα λαχανικά της επιλογής σας.
 

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε

Post
Γαστρονομία Τρίτη 19.03.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: ? ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ? Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίω

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού, Prowein Trade fair με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN. Η PROWEIN αποτελεί

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά 2024» σε Ηράκλειο και Χανιά.

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε για 16η χρονιά η διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» σε Ηράκλειο και Χανιά, με πλήθος οινόφιλων και επαγγελματιών να τιμούν τον οινοπαραγωγικό κλ