Image
Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 12:38 Γαστρονομία
 

Ψητά μανιτάρια πορτομπέλο

Υλικά

350 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κ. σ. βούτυρο
1 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη
3 κ. σ. μοτσαρέλα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Σκουπίστε τα μανιτάρια πορτομπέλο, αφαιρέστε τα κοτσάνια και ψιλοκόψτε το σκόρδο.
Βήμα 3
Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί και τοποθετήστε τα μανιτάρια το ένα δίπλα στο άλλο, με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω.
Βήμα 4
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι και λίγο αλάτι και πιπέρι. Μοιράστε το μείγμα στα μανιτάρια, περιχύνοντας το εσωτερικό τους. Τοποθετήστε από πάνω από το καθένα μια λεπτή φέτα βούτυρο.
Βήμα 5
Ψήστε τα μανιτάρια για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 6
Ενώ ψήνονται, ανακατέψτε τα τυριά. Μετά τα 15 λεπτά, καλύψτε τα μανιτάρια με το μείγμα τυριών και επιστρέψτε στο φούρνο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να πάρει ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ