Image
Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 15:49 Γαστρονομία
 

Μπουκιές ενέργειας με σοκολάτα και καρύδα

Υλικά

3/4 φλ. τσαγιού χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
3/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα, ωμά
1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
6 κ. σ. νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη, χωρισμένες
1 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε τους χουρμάδες σε ένα μπολ και σκεπάστε με ζεστό νερό. Αφήστε να μουλιάσουν για 20 λεπτά, σουρώστε και κρατήστε το νερό στην άκρη.
Βήμα 2
Χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων για να ανακατέψετε τα αμύγδαλα, τη σκόνη κακάο και τις 3 κουταλιές της σούπας νιφάδες καρύδας.
Βήμα 3
Προσθέστε τους χουρμάδες, 1 κουταλιά της σούπας νερό από αυτό που μουλιάσατε τους χουρμάδες και το σιρόπι σφενδάμου στον επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά στο προηγούμενο μείγμα και τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 4
Πλάστε τη ζύμη σε μικρές μπουκιές, στο μέγεθος ενός καρυδιού, και τοποθετήστε τις υπόλοιπες νιφάδες καρύδας σε ένα μικρό μπολ.
Βήμα 5
Κυλήστε τις μπουκιές ενέργειας στις νιφάδες καρύδας για να καλυφθούν ομοιόμορφα, σερβίρετε και απολαύστε.
Βήμα 6
Οι μπουκιές ενέργειας διατηρούνται στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ