Image
Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 10:01 Πολιτική
 

Εσύ με παρακολουθούσες: Τι σημαίνει η προσωπική αναφορά Ανδρουλάκη στον Πρωθυπουργό

Ειδικότερα, μία σφοδρή πολιτική σύγκρουση βρίσκεται σε εξέλιξη με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη να βρίσκεται στο επίκεντρο αλλά να είναι και η αφετηρία της.

Πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό θέμα αναμφίβολα, έχει όμως και χαρακτήρα σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης καταρχήν μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Κυριάκου Μητσοτάκη,  απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντάς του «εσύ με παρακολουθείς».

Στο απόλυτο ναδίρ βρίσκονται οι σχέσεις Ανδρουλάκη-Μητσοτάκη όπως απέδειξε και η χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με την οποία με ευθύ τρόπο έκανε σαφές ότι θεωρεί προσωπικά υπεύθυνο τον Πρωθυπουργού για την υπόθεση της παρακολούθησής του.

Απαντώντας στις καθημερινές αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι αρνείται να ενημερωθεί για τους λόγους που.η ΕΥΠ προχώρησε στην τρίμηνη παρακολούθησή του την περίοδο που διεκδικούσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης  έκανε λόγο και για «σχέδιο πολιτικής εξόντωσής του».

Είναι πλέον σαφές ότι οι γέφυρες Ανδρουλάκη-Μητσοτάκη έχουν «καεί», γεγονός καθόλου ασήμαντο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής και ότι στις δεύτερες κάλπες το πρώτο κόμμα έχει μειωμένο μπόνους εδρών και ως εκ τούτου η αυτοδυναμία είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Παράλληλα, η διάσταση της υπόθεσης καθιστά ακόμα δυσκολότερο για δυνάμεις εντός ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που πιθανώς επιθυμούσαν συνεργασία με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου ανεβάζουν τους τόνους καθώς ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του τόνισε ότι το αίτημα Ανδρουλάκη είναι «αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση» της κυβέρνησης και ζήτησε την άρση της «αντισυνταγματικής τροπολογίας που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, ώστε να μάθουμε πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες τέθηκαν στο στόχαστρο. Ο κ. Μητσοτάκης καλά θα κάνει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, που μόνο την ενοχή του αποκαλύπτουν. Όλα στο φως, εδώ και τώρα».

Πολιτική σύγκρουση Ανδρουλάκη - Μητσοτάκη

Ειδικότερα, μία σφοδρή πολιτική σύγκρουση βρίσκεται σε εξέλιξη με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη να βρίσκεται στο επίκεντρο αλλά να είναι και η αφετηρία της.

Πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό θέμα αναμφίβολα, έχει όμως και χαρακτήρα σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης καταρχήν μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Κυριάκου Μητσοτάκη,  απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντάς του «εσύ με παρακολουθείς».

Ο κ. Ανδρουλάκης, δηλαδή, διερωτήθηκε ποιος αξιοποίησε το υλικό της παρακολουθησης, καθώς ο ίδιος μιλούσε με πρώην πρωθυπουργούς, με βουλευτές, με στελέχη ενώ σχεδίαζε την τακτική του. Υπονοεί και ουσιαστικά δίνει τη δική του απάντηση πως ο κ. Μητσοτάκης είχε σκοπό να βλάψει το ΠΑΣΟΚ παρακολουθώντας συνολικά όλο το κόμμα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Ουσιαστικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δίνει την αφετηρία της υπόθεσης αυτής στην παρακολούθηση του ΠΑΣΟΚ.

 «Δεν θα δεχθώ ενημέρωση στο αυτί»

Όσον αφορά στη στάση που διατηρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, αρνείται να ενημερωθεί σε προσωπικό επίπεδο για το περιεχόμενο και τους λόγους παρακολούθησής του -κάτι που έχει «ζητήσει» η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με μακροσκελή ανακοίνωση απάντησε σήμερα, Τετάρτη, σε υψηλούς τόνους στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά, ζητώντας να διαβιβαστεί το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να γίνει θεσμική ενημέρωση.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό, τόνισε: «Κύριε Μητσοτάκη, για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Εσείς με παρακολουθούσατε παράνομα με την ΕΥΠ. Εσείς καθυστερείτε την έρευνα για το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα, με το οποίο έγινε απόπειρα παγίδευσης μου και θύμα του έπεσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. Ως τώρα δεν έχει ελεγχθεί η εταιρεία, που φέρεται να σχετίζεται με αυτό».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής εξόντωσης» του ιδίου αλλά και του κόμματός του και καταγγέλλει καθυστερήσεις στην έρευνα για «το κατασκοπευτικό "υπερόπλο" Predator στην Ελλάδα, με το οποίο έγινε απόπειρα παγίδευσης μου και θύμα του έπεσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης».

Κάθετη η κυβέρνηση - «Όλες οι απαντήσεις στη Βουλή

Ωστόσο, το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη δεν φαίνεται πως θα υλοποιηθεί, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τους λόγους για τους οποίους παρακολουθήθηκε επί ένα τρίμηνο ο Νίκος Ανδρουλάκης, ούτε και να πει δημόσια ποιοι ήταν εκείνοι που ζήτησαν την παρακολούθησή του.

Η κυβέρνηση είναι κάθετη σε αυτό, λέγοντας ότι όλες οι απαντήσεις θα δοθούν στη Βουλή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη για το OPEN.

 Η απάντηση της κυβέρνησης σε Ανδρουλάκη

Απάντηση στην παραπάνω δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχετικά με την παρακολούθησή του, εξέδωσε λίγο μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Οικονόμου, «Aπό την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το ζήτημα, η κυβέρνηση το δημοσιοποίησε και επεδίωξε απολύτως θεσμικά δια του υπουργού Επικρατείας να επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να ενημερωθεί από τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ».

Σε αυτό το σημείο, τονίζει πως «Ο κ. Ανδρουλάκης εξακολουθεί να αρνείται. Αντ' αυτού με καθημερινές δηλώσεις του, επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός, όντως, πολύ σημαντικού θέματος. Η Κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει αυτή τη στείρα ανταλλαγή δηλώσεων. Η συνέχεια θα δοθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στη Βουλή».

Στήριξη από Αλέξη Τσίπρα στο αίτημα Ανδρουλάκ

Να αποδεχτεί το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τον φάκελο της ΕΥΠ καλεί την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας και ζητά την κατάργηση της τροπολογίας για τις παρακολουθήσεις. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, «το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να δοθεί στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ο πλήρης φάκελος της παρακολούθησής του, αποτελεί αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση για την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο Facebook: 

«Το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να δοθεί στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ο πλήρης φάκελος της παρακολούθησής του, αποτελεί αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση για την κυβέρνηση.

Όπως και η άρση της αντισυνταγματικής τροπολογίας που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, ώστε να μάθουμε πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες τέθηκαν στο στόχαστρο. Ο κ. Μητσοτάκης καλά θα κάνει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, που μόνο την ενοχή του αποκαλύπτουν. Όλα στο φως, εδώ και τώρα».

madata.gr

Δεiτε επiσης...

Post
Πολιτική Παρασκευή 30.09.2022

ΥΠΕΞ: Αποτροπιασμός και θλίψη από την επίθεση σε ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή στη Ζαπορίζια

Αποτροπιασμό και τρομερή θλίψη προκαλεί η είδηση της φρικτής επίθεσης σε ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή που χτυπήθηκε στην Ζαπορίζια, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση του, στο twitter. &laq

Post
Πολιτική Παρασκευή 30.09.2022

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Στην Εξεταστική σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις καταθέτει σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα, μια μέρα πριν καταθέσει στην Εξεταστική ο Νίκος Ανδρουλάκης, το ΠΑΣΟK κατέθεσε τ

Post
Πολιτική Παρασκευή 30.09.2022

Δημόσιο: Αλλάζει η διαδικασία στελέχωσης του – Τι αλλάζει στo γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Νομοθετική ρύθμιση που αφορά στη διαδικασία διεξαγωγής του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, που συμ

Post
Πολιτική Πέμπτη 29.09.2022

Δένδιας: Η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να εγκαταλείψει την απειλή πολέμου

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει καθημερινές απειλές που προέρχονται από τη γείτονά μας, την Τουρκία, υπογραμμίζοντας πάντα τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, καθώς και στην αρχή της κυριαρχίας και της εδαφικής ακ

Post
Πολιτική Πέμπτη 29.09.2022

Μητσοτάκης για επένδυση Google: Έως και 20.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Kυριάκος Μητσοτάκης για επένδυση Google στην Ελλάδα: Μπορεί να προσφέρει στο ΑΕΠ της χώρας παραπάνω από 2 δισ. ευρώ έως το 2030 και το σημαντικότερο να δημιουργήσει κοντά στις 20.000 καλοπληρωμένες θέ

Post
Πολιτική Πέμπτη 29.09.2022

Οικονόμου: Δεν θα χάσουμε την ψυχραιμία μας – Η Τουρκία βρίσκεται σε υστερία

Για υστερία της Τουρκίας έκανε λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα ακολουθεί τη διπλωματική οδό. Δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον παροξυσμό της Άγκυρας η Αθήνα, δήλωσε χαρακτηρ