Image
Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 11:52 Γαστρονομία
 

Ζυμαρικά με σολομό και μπρόκολο

Υλικά

150 γρ. ζυμαρικά, οποιουδήποτε είδους
150 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
2 φιλέτα σολομού, κομμένα σε κύβους
1 κ. σ. ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 καλή πρέζα αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
100 ml κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από 1/2 μικρό λεμόνι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τρία λεπτά πριν από το τέλος του χρόνου μαγειρέματος των ζυμαρικών, προσθέστε το μπρόκολο στο νερό και μαγειρέψτε το μαζί με τα ζυμαρικά για 3 λεπτά.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1- 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
Βήμα 3
Προσθέστε τα κομμάτια σολομού και το τσίλι, αν χρησιμοποιήσετε, και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό, γυρίζοντας τον σολομό 3- 4 φορές. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μια κουτάλα από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
Βήμα 4
Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μαγειρέψτε τον σολομό για 3- 4 λεπτά, γυρίζοντας τον περιστασιακά (προσθέστε επιπλέον νερό αν η σάλτσα πήξει πολύ).
Βήμα 5
Σουρώστε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και προσθέστε τα στο τηγάνι με την κρεμώδη σάλτσα. Ρίξτε και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε.
Βήμα 6
Σερβίρετε και απολαύστε.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε

Post
Γαστρονομία Τρίτη 19.03.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: ? ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ? Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίω

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού, Prowein Trade fair με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN. Η PROWEIN αποτελεί

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά 2024» σε Ηράκλειο και Χανιά.

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε για 16η χρονιά η διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» σε Ηράκλειο και Χανιά, με πλήθος οινόφιλων και επαγγελματιών να τιμούν τον οινοπαραγωγικό κλ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 14.03.2024

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Περιφέρεια Κρήτης στην έκθεση FOOD EXPO 2024

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, η μοναδικότητα των προϊόντων της και ο επαγγελματισμός των επιχειρηματιών κέρδισαν τις εντυπώσεις στην έκθεση FOOD EXPO 2024 που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακ

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 19.02.2024

Η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» στα Χανιά

Οι οινοποιοί της Κρήτης για 16η ΧΡΟΝΙΑ ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά» στα Χανιά, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Πε