Image
Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022 10:51 Γαστρονομία
 

Αρωματικοί ντοματοκεφτέδες

Υλικά

2 φλ. τσαγιού φρέσκες ντομάτες σε κύβους με τους χυμούς τους
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένα κολοκυθάκια
1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κ. γλ. αλάτι, ή ανάλογα με τη γεύση
1 κ. γλ. λευκή ζάχαρη
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κ. σ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ή περισσότερο αν χρειαστεί
3/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη και το καγιέν.
Βήμα 2
Αφήστε το μείγμα να καθίσει για 15 λεπτά, ώστε η ζάχαρη και το αλάτι να τραβήξουν τα υγρά από τα λαχανικά.
Βήμα 3
Ανακατέψτε το μείγμα ντομάτας, προσθέστε το μαϊντανό, το δυόσμο και το βασιλικό. Θρυμματίστε μέσα τη φέτα. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν.
Βήμα 4
Η ζύμη πρέπει να είναι σχετικά χαλαρή αλλά να κρατάει το σχήμα της σε ένα κουτάλι. Αν είναι πολύ χαλαρή, προσθέστε περισσότερο αλεύρι -αν είναι πολύ στεγνή, προσθέστε λίγο νερό μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
Βήμα 5
Τυλίξτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Βήμα 6
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ή χρησιμοποιήστε μια φριτέζα.
Βήμα 7
Τοποθετήστε γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα στο καυτό λάδι, μειώνοντας τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν και από τις δύο πλευρές, 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά. Σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε

Post
Γαστρονομία Τρίτη 19.03.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: ? ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ? Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίω

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού, Prowein Trade fair με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN. Η PROWEIN αποτελεί

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά 2024» σε Ηράκλειο και Χανιά.

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε για 16η χρονιά η διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» σε Ηράκλειο και Χανιά, με πλήθος οινόφιλων και επαγγελματιών να τιμούν τον οινοπαραγωγικό κλ