Image
Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2022 10:25 Γαστρονομία
 

Βελουτέ σούπα κουνουπίδι με παρμεζάνα

Υλικά

2 κεφάλια κουνουπίδι, σε κύβους
2 κ. σ. βούτυρο
8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
8 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
2 φλ. τσαγιού νερό
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο σχοινόπρασο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε 1-2 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Ανακατέψτε το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 2
Προσθέστε το κουνουπίδι, το ζωμό λαχανικών και το νερό και ανακατέψτε και αφήστε να πάρει μια βράση.
Βήμα 3
Προσθέστε το θυμάρι, σκεπάστε και μειώστε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά. Ξεσκεπάστε και αφαιρέστε το θυμάρι.
Βήμα 4
Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός για να χτυπήσετε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία.
Βήμα 5
Ανακατέψτε την παρμεζάνα και το σχοινόπρασο και αφήστε να κρυώσει για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε

Post
Γαστρονομία Τρίτη 19.03.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: ? ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ? Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίω

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού, Prowein Trade fair με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN. Η PROWEIN αποτελεί

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά 2024» σε Ηράκλειο και Χανιά.

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε για 16η χρονιά η διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» σε Ηράκλειο και Χανιά, με πλήθος οινόφιλων και επαγγελματιών να τιμούν τον οινοπαραγωγικό κλ