Image
Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2022 10:51 Γαστρονομία
 

Ζυμαρικά στο φούρνο με τυριών που έμειναν

Υλικά

800 γρ. ζυμαρικά
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό, τα κοτσάνια ψιλοκομμένα (κρατήστε τα φύλλα για άλλη χρήση)
4 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
650 γρ. ανάμεικτα τυριά (ό,τι σας έχει μείνει στο ψυγείο)
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 11 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και σουρώστε καλά.
Βήμα 3
Παράλληλα, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα στελέχη του μαϊντανού και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το μείγμα κρεμμυδιού σε ένα μπολ, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αυγό, τα 500 γρ. τυριά, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Συνδυάστε τα ζυμαρικά και το μείγμα τυριών σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέστε από πάνω τα υπόλοιπα 150 γρ. τυριών. Ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ