Image
Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 13:11 Γαστρονομία
 

Αρνίσια παϊδάκια με κόκκινο κρασί και δενδρολίβανο

Υλικά

8 αρνίσια παϊδάκια
2 κ. σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/4 φλ. τσαγιού ξηρό κόκκινο κρασί
1/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1 κ. σ. φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου
1 κ. σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 κ. γλ. βούτυρο
1 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Αλατοπιπερώστε καλά τα αρνίσια παϊδάκια, προετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθετήστε το στο φούρνο και προθερμάνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς (το ταψί θα προθερμανθεί επίσης).
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει πολύ. Προσθέστε τα μισά από τα αρνίσια παϊδάκια και μαγειρέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια καλά καβουρδισμένη κρούστα, 4 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε τα ψημένα παϊδάκια στο ταψί και κρατήστε τα ζεστά στο φούρνο. Προσθέστε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρέψτε τα υπόλοιπα παϊδάκια (4 λεπτά ανά πλευρά) -μεταφέρετε τα στο φούρνο μαζί με τα υπόλοιπα παϊδάκια για να τα διατηρήσετε ζεστά όσο φτιάχνετε τη σάλτσα.
Βήμα 3
Χαμηλώστε τη φωτιά στο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό. Προσθέστε το κρασί, το ζωμό κοτόπουλου, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας τακτικά. Στη συνέχεια σιγοβράστε μέχρι τα υγρά να μειωθούν στο μισό, περίπου 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε το βούτυρο.
Βήμα 4
Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το φούρνο, μεταφέρετε τις σε πιατέλα και περιχύστε τις με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20