Image
Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 15:46 Γαστρονομία
 

Cheesecake με κολοκύθα

Υλικά

1-1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα πεκάν
2 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
1 συσκευασία τυρί κρέμα, μαλακό
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρά χτυπημένο
2 μεγάλα αυγά
1-1/4 φλ. τσαγιού κονσερβοποιημένη κολοκύθα
1 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
1/4 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα πεκάν

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα πεκάν, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Πιέστε στον πάτο μιας λαδωμένης φόρμας και ψήστε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αποκτήστε ένα λείο μείγμα. Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και απλώστε ομοιόμορφα πάνω από την κρούστα με τα πεκάν.
Βήμα 3
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, την κολοκύθα, το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και απλώστε πάνω από το μείγμα κρέμας τυριού.
Βήμα 4
Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήστε για 55-60 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι που εισάγετε στη στρώση κολοκύθας να βγαίνει καθαρό.
Βήμα 5
Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και περάστε προσεκτικά με ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη του ταψιού για να χαλαρώσετε το cheesecake. Αφήστε να κρυώσει για ακόμη 1 ώρα.
Βήμα 6
Πασπαλίστε με πεκάν και τοποθετήστε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε

Post
Γαστρονομία Τρίτη 19.03.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: ? ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ? Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίω

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού, Prowein Trade fair με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN. Η PROWEIN αποτελεί

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά 2024» σε Ηράκλειο και Χανιά.

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε για 16η χρονιά η διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» σε Ηράκλειο και Χανιά, με πλήθος οινόφιλων και επαγγελματιών να τιμούν τον οινοπαραγωγικό κλ