Image
Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2022 13:20 Γαστρονομία
 

Αρωματική μαρμελάδα μήλου με κανέλα

Υλικά

1 κιλό μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια
250 γρ. ζάχαρη άχνη
Το χυμό από 1/2 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε ένα μικρό πιάτο στην κατάψυξη και τοποθετήστε τα ψιλοκομμένα μήλα και τη ζάχαρη άχνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 350 ml νερό. Αφήστε τα να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βήμα 2
Μαγειρέψτε απαλά, ανακατεύοντας τακτικά, για 30 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα μήλα.
Βήμα 3
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας και σιγοβράστε απαλά για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό.
Βήμα 4
Βγάλτε το μικρό πιάτο από την κατάψυξη και ρίξτε λίγο από το μείγμα πάνω του. Αφήστε το για λίγα δευτερόλεπτα -θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερό. Αν είναι ακόμα λίγο ρευστό, επαναφέρετε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράστε για άλλα 10-15 λεπτά. Βάλτε το πιάτο πίσω στην κατάψυξη και δοκιμάστε ξανά. Λογικά θα πρέπει να είναι έτοιμο.
Βήμα 5
Μοιράστε τη μαρμελάδα σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα και σφραγίστε τα. Η μαρμελάδα θα διατηρηθεί για τρεις μήνες σε δροσερό, ξηρό μέρος. Αφού ανοίξετε ένα βάζο, τοποθετήστε στο ψυγείο και καταναλώστε τη μαρμελάδα μέσα σε ένα μήνα.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 02.02.2023

Βελουτέ σούπα αρακά με ζαμπόν

Υλικά 1 κ. σ. ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 καρότο, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο 1 φρέσκο φύλλο δάφνης 1/4 μάτσο

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 01.02.2023

Νιόκι στο φούρνο με ντοματίνια και σπανάκι

Υλικά 4 κ. σ. βούτυρο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού 4 φλ.

Post
Γαστρονομία Τρίτη 31.01.2023

Σαλάτα ρεβύθια με λεμόνι και άνηθο

Υλικά 3 φλ. τσαγιού μαγειρεμένα ρεβύθια 1 μέτριο αγγούρι, κομμένο σε κύβους 6 μικρές ντομάτες, κομμένες σε κύβους 150 γρ. φέτα 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 30.01.2023

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Υλικά 3 μεγάλες μελιτζάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα 4 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού 6 φλ. τσαγιού σάλτσα, μοιρασμένη 450 γρ. μοτσαρέλα, τεμαχισμένη 2 φλ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 27.01.2023

Ριζότο στο φούρνο με λεμόνι, αρακά και παρμεζάνα

Υλικά 4 κ. σ. βούτυρο Ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 φλ. τσαγιού ρύζι arborio 3 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών 1 1/2 κ. γλ. αλάτι 1

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 26.01.2023

Σολομός κάρυ με γάλα καρύδας

Υλικά 4 φιλέτα σολομού 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο 1 κ. σ. κόκκινη πάστα κάρυ 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ. γλ. φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ 1 κονσέρβα γάλα καρύδας 1