Image
Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 10:49 Γαστρονομία
 

Εύκολη μους λεμόνι με τυρί ρικότα

Υλικά

200 γρ. τυρί ρικότα
200 γρ. creme fraiche
2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
1 κ. γλ. πάστα βανίλιας
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα λεμονιού, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
Φρέσκα βατόμουρα, για το σερβίρισμα
Φρέσκα φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Χτυπήστε τη ρικότα σε ένα μπολ με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει λεία. Προσθέστε την creme fraiche, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Χτυπήστε μέχρι να πήξει ελαφρώς και προσθέστε ανακατεύοντας την κρέμα λεμονιού.
Βήμα 2
Μοιράστε με κουτάλι την επιπλέον κρέμα λεμονιού σε τέσσερα ποτήρια σερβιρίσματος των 125 ml (1/2 φλιτζάνι). Μοιράστε τη μους ρικότα στα ποτήρια και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 3
Σερβίρετε με τα αμύγδαλα και τα βατόμουρα, καθώς και με δυόσμο, αν χρησιμοποιήσετε.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 02.02.2023

Βελουτέ σούπα αρακά με ζαμπόν

Υλικά 1 κ. σ. ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 καρότο, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο 1 φρέσκο φύλλο δάφνης 1/4 μάτσο

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 01.02.2023

Νιόκι στο φούρνο με ντοματίνια και σπανάκι

Υλικά 4 κ. σ. βούτυρο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού 4 φλ.

Post
Γαστρονομία Τρίτη 31.01.2023

Σαλάτα ρεβύθια με λεμόνι και άνηθο

Υλικά 3 φλ. τσαγιού μαγειρεμένα ρεβύθια 1 μέτριο αγγούρι, κομμένο σε κύβους 6 μικρές ντομάτες, κομμένες σε κύβους 150 γρ. φέτα 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 30.01.2023

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Υλικά 3 μεγάλες μελιτζάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα 4 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού 6 φλ. τσαγιού σάλτσα, μοιρασμένη 450 γρ. μοτσαρέλα, τεμαχισμένη 2 φλ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 27.01.2023

Ριζότο στο φούρνο με λεμόνι, αρακά και παρμεζάνα

Υλικά 4 κ. σ. βούτυρο Ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 φλ. τσαγιού ρύζι arborio 3 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών 1 1/2 κ. γλ. αλάτι 1

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 26.01.2023

Σολομός κάρυ με γάλα καρύδας

Υλικά 4 φιλέτα σολομού 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο 1 κ. σ. κόκκινη πάστα κάρυ 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ. γλ. φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ 1 κονσέρβα γάλα καρύδας 1