Image
Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 10:45 Γαστρονομία
 

Σολομός κάρυ με γάλα καρύδας

Υλικά

4 φιλέτα σολομού
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κ. σ. κόκκινη πάστα κάρυ
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ. γλ. φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
1 κ. σ. σάλτσα sriracha
1 κ. σ. σος ψαριού
Μαγειρεμένο ρύζι, για το σερβίρισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα
Φρεσκοκομμένο κόλιανδρο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Αλατοπιπερώστε το σολομό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε τον σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και μαγειρέψτε μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε τον από το τηγάνι και τοποθετήστε τον σε ένα πιάτο.
Βήμα 2
Επιστρέψτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα κρεμμυδάκια. Μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν, για 3 λεπτά. Προσθέστε την πάστα κάρυ, το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρέψτε μέχρι να σκουρύνει η πάστα και να αρωματιστεί, περίπου για 1 λεπτό.
Βήμα 3
Μειώστε ελαφρώς τη φωτιά και ρίξτε σιγά σιγά το γάλα καρύδας, προσθέστε τη σος sriracha και τη σάλτσα ψαριού και αφήστε να σιγοβράσει. Επιστρέψτε τον σολομό στο τηγάνι και αφήστε τον να σιγοβράσει μέχρι να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου 15 λεπτά ανάλογα με το πάχος του σολομού.
Βήμα 4
Περιχύστε τη σάλτσα πάνω από το σολομό και ανακατεύετε περιστασιακά. Προσθέστε περισσότερη sriracha ή σάλτσα ψαριού ανάλογα με τη γεύση.
Βήμα 5
Στρώστε τη σάλτσα πάνω από το σολομό και σερβίρετε με ρύζι, λάιμ και κόλιανδρο.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε

Post
Γαστρονομία Τρίτη 19.03.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: ? ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ? Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίω

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού, Prowein Trade fair με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN. Η PROWEIN αποτελεί

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά 2024» σε Ηράκλειο και Χανιά.

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε για 16η χρονιά η διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» σε Ηράκλειο και Χανιά, με πλήθος οινόφιλων και επαγγελματιών να τιμούν τον οινοπαραγωγικό κλ