Image
Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 11:27 Γαστρονομία
 

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Υλικά

3 μεγάλες μελιτζάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
4 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού
6 φλ. τσαγιού σάλτσα, μοιρασμένη
450 γρ. μοτσαρέλα, τεμαχισμένη
2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη
1/2 κ. γλ. αποξηραμένος βασιλικός

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Βουτήξτε τις φέτες μελιτζάνας στο χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια σε ψίχουλα ψωμιού για να καλυφθούν. Τοποθετήστε τις σε μία στρώση σε ένα ταψί.
Βήμα 3
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά. Αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.
Βήμα 4
Απλώστε τη σάλτσα για να καλύψετε τον πυθμένα ενός ταψιού. Τοποθετήστε μια στρώση από φέτες μελιτζάνας πάνω στη σάλτσα. Πασπαλίστε με τα τυριά -μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
Βήμα 5
Επαναλάβετε τις στρώσεις με την υπόλοιπη σάλτσα, τις μελιτζάνες και τα τυριά, τελειώνοντας με μια στρώση τυριού. Πασπαλίστε με βασιλικό από πάνω.
Βήμα 6
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 35 λεπτά.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20