Image
Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023 12:02 Γαστρονομία
 

Νιόκι στο φούρνο με ντοματίνια και σπανάκι

Υλικά

4 κ. σ. βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κόκκινου πιπεριού
4 φλ. τσαγιού σπανάκι
1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1 κ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοκομμένα μυρωδικά (όπως βασιλικός και μαϊντανός), συν περισσότερα για γαρνίρισμα
2 πακέτα νιόκι
1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέστε τα ντοματίνια και προσθέστε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρέψτε μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να σκάνε και στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
Βήμα 3
Ανακατέψτε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέτετε τα νιόκι και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε τα νιόκι σε ένα ταψί και προσθέστε από πάνω τη μοτσαρέλα. Ψήστε μέχρι το τυρί να λιώσει, περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 5
Γαρνίρετε με περισσότερα μυρωδικά και στύψτε λεμόνι από πάνω πριν το σερβίρισμα.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 27.03.2023

Μπουκιές πίτσας με βάση από κολοκυθάκι

Υλικά 3 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες 1 κ. σ. ελαιόλαδο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένη μοτσαρέλα 1/4

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 24.03.2023

Παϊδάκια ψητά στο φούρνο

Υλικά 1 κιλό παϊδάκια 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη 2 κ. γλ. αλάτι 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/2 κ. γλ. πάπρικα 1/2 κ. γλ. μουστάρδα σε σκόνη 1/4 κ. γλ.

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 23.03.2023

Αυγά στο φούρνο με σπανάκι και μανιτάρια

Υλικά 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο 220 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά Αλάτι και φρεσκοτριμμένο

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 22.03.2023

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Υλικά 1 φιλέτο μπακαλιάρο υγράλατο σε κομμάτια (24- 36 ώρες στο νερό) 1 κουτάκι μπύρα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 σκελίδες σκόρδο 2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 2 κ.σ. λάδι Λίγα καρύδια Αλάτι,

Post
Γαστρονομία Τρίτη 21.03.2023

Στιφάδο με θαλασσινά

Υλικά 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη 1/4 κ. γλ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι 3/4

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 20.03.2023

Σπιτικές μπρουσκέτες

Υλικά 4 κ. σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες 4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κύβους 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο 2 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι 1 κ. γλ. αλάτι Μια πρέζα κ