Image
Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 11:59 Γαστρονομία
 

Σαλάτα κινόα με κράνμπερι και μήλο

Υλικά

1 1/2 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικών
3/4 φλ. τσαγιού τρίχρωμη κινόα, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι
1 μεγάλο μάτσο κατσαρό λάχανο, χοντροκομμένο
2 μέτρια μήλα χωρίς φλούδα, ψιλοκομμένα
1/4 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
1/3 φλ. τσαγιού καβουρδισμένα πεκάν, χοντροκομμένα
60 γρ. θρυμματισμένη φέτα
1 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. μέλι
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Μία πρέζα κόκκινο πιπέρι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά αφήστε το νερό να βράσει. Προσθέστε την κινόα και μειώστε τη φωτιά στο μέτριο. Σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μαλακώσει η κινόα, περίπου 15 λεπτά.
Βήμα 2
Αφαιρέστε από τη φωτιά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι και προσθέστε τα κράνμπερι. Σκεπάστε και αφήστε να αχνίσει 5 λεπτά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ, βάλτε το λάχανο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και κάντε μασάζ με τα χέρια σας. Προσθέστε την κινόα, τα κράνμπερι, τα μήλα, το κρεμμύδι, τα πεκάν και τη φέτα στο λάχανο και ανακατέψτε τα.
Βήμα 4
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τη μουστάρδα, το λάδι, το μέλι, το χυμό λεμονιού και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλατίστε και προσθέστε μαύρο πιπέρι.
Βήμα 5
Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε