Image
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 11:29 Γαστρονομία
 

Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό

Υλικά

450 γρ. σπαγγέτι
230 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
1/4 φλ. τσαγιού κάπαρη, στραγγισμένη
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ. σ. φρεσκοκομμένο άνηθο, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι νερό και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, για 1 λεπτό ακόμα.
Βήμα 3
Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί σχεδόν εντελώς, για 5 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα, άλλα 5 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4
Προσθέστε το σολομό, την κάπαρη και τον άνηθο και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί ο σολομός, για 2 λεπτά, και στη συνέχεια ανακατέψτε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά.
Βήμα 5
Προσθέστε 1/4 φλιτζανιού νερό από αυτό που βράσατε τα ζυμαρικά αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή. Γαρνίρετε με περισσότερο άνηθο για να σερβίρετε.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ