Image
Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 10:20 Γαστρονομία
 

Γαρίδες με μέλι και λάιμ

Υλικά

8 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 1/2 κ. γλ. σκόνη τσίλι
1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
1/3 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
2 κ. σ. μέλι
1 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
2 κ. γλ. ξύσμα λάιμ
2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου

Εκτέλεση

Βήμα 1

Λιώστε 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, περίπου 1 λεπτό. Ανακατέψτε τη σκόνη τσίλι και την πάπρικα.
Βήμα 3
Προσθέστε τις γαρίδες και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν οι γαρίδες, περίπου 3- 4 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέστε το ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, το μέλι, το χυμό λάιμ και το ξύσμα λάιμ και αφήστε να πάρει μια βράση.
Βήμα 5
Αφαιρέστε από τη φωτιά, ανακατέψτε τον κόλιανδρο και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μέχρι να λιώσουν.
Βήμα 6
Σερβίρετε αμέσως.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20