Image
Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 10:22 Γαστρονομία
 

Γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα λεμονιού

Υλικά

700 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα hoisin
1/4 φλ. τσαγιού μέλι
1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε καλά τη σάλτσα hoisin με το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.
Βήμα 2
Σε μια σακούλα φαγητού μεγέθους λίτρου ή σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τις γαρίδες και το μείγμα hoisin -μαρινάρετε για τουλάχιστον 30 λεπτά έως όλη τη νύχτα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τις γαρίδες στο ταψί και ψήστε τις μέχρι να γίνουν ροζ, περίπου 6-8 λεπτά.
Βήμα 5
Σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένες με κόλιανδρο, αν θέλετε.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 27.03.2023

Μπουκιές πίτσας με βάση από κολοκυθάκι

Υλικά 3 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες 1 κ. σ. ελαιόλαδο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένη μοτσαρέλα 1/4

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 24.03.2023

Παϊδάκια ψητά στο φούρνο

Υλικά 1 κιλό παϊδάκια 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη 2 κ. γλ. αλάτι 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/2 κ. γλ. πάπρικα 1/2 κ. γλ. μουστάρδα σε σκόνη 1/4 κ. γλ.

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 23.03.2023

Αυγά στο φούρνο με σπανάκι και μανιτάρια

Υλικά 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο 220 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά Αλάτι και φρεσκοτριμμένο

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 22.03.2023

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Υλικά 1 φιλέτο μπακαλιάρο υγράλατο σε κομμάτια (24- 36 ώρες στο νερό) 1 κουτάκι μπύρα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 σκελίδες σκόρδο 2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 2 κ.σ. λάδι Λίγα καρύδια Αλάτι,

Post
Γαστρονομία Τρίτη 21.03.2023

Στιφάδο με θαλασσινά

Υλικά 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη 1/4 κ. γλ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι 3/4

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 20.03.2023

Σπιτικές μπρουσκέτες

Υλικά 4 κ. σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες 4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κύβους 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο 2 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι 1 κ. γλ. αλάτι Μια πρέζα κ