Image
Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 10:43 Γαστρονομία
 

Αυγά στο φούρνο με σπανάκι και μανιτάρια

Υλικά

2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
220 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 πρέζα κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 φλ. τσαγιού σπανάκι
4 μεγάλα αυγά
4 κ. σ. κρέμα γάλακτος
4 κ. σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώστε ελαφρά τέσσερα ατομικά φορμάκια.
Βήμα 2
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το θυμάρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3- 4 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, περίπου 2 λεπτά.
Βήμα 3
Μοιράστε το μείγμα μανιταριών ομοιόμορφα στα φορμάκια. Καλύψτε με τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τη γεύση.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τις φόρμες στο φούρνο και ψήστε μέχρι να πήξουν τα ασπράδια των αυγών, περίπου 10- 14 λεπτά.
Βήμα 5
Σερβίρετε αμέσως.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20