Image
Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 11:49 Γαστρονομία
 

Παϊδάκια ψητά στο φούρνο

Υλικά

1 κιλό παϊδάκια
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 κ. γλ. αλάτι
1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κ. γλ. πάπρικα
1/2 κ. γλ. μουστάρδα σε σκόνη
1/4 κ. γλ. καγιέν
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου: 1 1/2 φλ. τσαγιού κέτσαπ, 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη, 1/2 φλ. τσαγιού νερό, 1/4 φλ. τσαγιού μηλόξυδο, 1 κ. σ. σάλτσα Worcestershire, 1 κ. σ. μελάσα, 1 κ. γλ. αλάτι, 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη, 1/2 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού, 1/4 κ. γλ. μουστάρδα σε σκόνη, 1/4 κ. γλ. πάπρικα\

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και προετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, το πιπέρι, την πάπρικα, τη σκόνη μουστάρδας και το καγιέν. Τρίψτε με το μείγμα όλα τα παϊδάκια και τοποθετήστε τα στο προετοιμασμένο ταψί. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν πολύ, περίπου 2 ώρες.
Βήμα 3
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου: Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε όλα τα συστατικά της σάλτσας. Φέρτε σε βρασμό, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει, 1 ώρα.
Βήμα 4
Βάλτε το φούρνο στο γκριλ. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από τα παϊδάκια και αλείψτε και τις δύο πλευρές με τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Ψήστε στο γκριλ μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να καραμελώνει, 2 έως 4 λεπτά.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ