Image
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 11:25 Γαστρονομία
 

Μαρμελάδα ροδάκινο με τζίντζερ

Υλικά

1 κιλό ροδάκινα
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
2 κ. γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίστε ένα μεγάλο μπολ μέχρι τη μέση με κρύο νερό και πάγο.
Βήμα 2
Όταν το νερό βράσει, προσθέστε τα ροδάκινα και αφήστε τα να βράσουν για 45 λεπτά. Αφαιρέστε τα ροδάκινα και αμέσως τα σοκάρετε στο παγωμένο νερό. Όταν κρυώσουν αρκετά για να τα χειριστείτε (αυτό θα πάρει μόνο ένα λεπτό) απομακρύνετε από το κρύο νερό και αφαιρέστε τη φλούδα. Αφαιρέστε τα κουκούτσια και ψιλοκόψτε τα ροδάκινα.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα ροδάκινα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και ανακατέψτε τα με το χυμό λεμονιού. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα ροδάκινα να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τους χυμούς τους, για περίπου 13 έως 15 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το τζίντζερ, αν το χρησιμοποιήσετε, και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και φέρτε το μείγμα σε βρασμό. Βράστε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά.
Βήμα 5
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η μαρμελάδα να γίνει πηχτή, για 30 λεπτά- 1 ώρα ανάλογα με τα ροδάκινα.
Βήμα 6
Αποσύρετε από τη φωτιά, μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε βάζα και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς πριν τη σερβίρετε.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ