Γαστρονομία
Ειδήσεις και δελτία τύπου (391)
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 27.03.2023

Μπουκιές πίτσας με βάση από κολοκυθάκι

Υλικά 3 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες 1 κ. σ. ελαιόλαδο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένη μοτσαρέλα 1/4

Δευτέρα 27.03.2023
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 24.03.2023

Παϊδάκια ψητά στο φούρνο

Υλικά 1 κιλό παϊδάκια 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη 2 κ. γλ. αλάτι 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/2 κ. γλ. πάπρικα 1/2 κ. γλ. μουστάρδα σε σκόνη 1/4 κ. γλ.

Παρασκευή 24.03.2023
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 23.03.2023

Αυγά στο φούρνο με σπανάκι και μανιτάρια

Υλικά 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο 220 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά Αλάτι και φρεσκοτριμμένο

Πέμπτη 23.03.2023
Post
Γαστρονομία Τετάρτη 22.03.2023

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Υλικά 1 φιλέτο μπακαλιάρο υγράλατο σε κομμάτια (24- 36 ώρες στο νερό) 1 κουτάκι μπύρα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 σκελίδες σκόρδο 2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 2 κ.σ. λάδι Λίγα καρύδια Αλάτι,

Τετάρτη 22.03.2023
Post
Γαστρονομία Τρίτη 21.03.2023

Στιφάδο με θαλασσινά

Υλικά 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη 1/4 κ. γλ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι 3/4

Τρίτη 21.03.2023
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 20.03.2023

Σπιτικές μπρουσκέτες

Υλικά 4 κ. σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες 4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κύβους 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο 2 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι 1 κ. γλ. αλάτι Μια πρέζα κ

Δευτέρα 20.03.2023
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 17.03.2023

Γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα λεμονιού

Υλικά 700 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα hoisin 1/4 φλ. τσαγιού μέλι 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού Ξύσμα από 1 λεμόνι Αλάτι και φρεσ

Παρασκευή 17.03.2023
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 16.03.2023

Ταϊλανδέζικη σούπα γλυκοπατάτας με καρότο

Υλικά 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο Τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες, ανάλογα με τη γεύση 2 κ. σ. κόκκινη πάστα κάρυ, ή περισσότερο, ανάλ

Πέμπτη 16.03.2023
Post
Γαστρονομία Τρίτη 14.03.2023

Κινέζικη σαλάτα με μανταρίνι

Υλικά 3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαρούλι Romaine ή iceberg 2 φλ. τσαγιού κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο 2 φλ. τσαγιού κομματάκια κοτόπουλο 1/2 φλ. τσαγιού μανταρίνια 1 πακέτο στιγμιαίο ράμεν, θρυμμα

Τρίτη 14.03.2023
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 13.03.2023

Σολομός με μουστάρδα και σιρόπι σφενδάμου

Υλικά 4 φιλέτα σολομού 250 γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση 250 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση 1 κ. σ. ελαιόλαδο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/3 κ. γλ. μουστάρδα 3 κ. σ.

Δευτέρα 13.03.2023
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 09.03.2023

Αυγά γεμιστά με κρέμα αβοκάντο

Υλικά 6 μεγάλα αυγά 2 φέτες μπέικον, σε κύβους 1 αβοκάντο, κομμένο στη μέση 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου 1 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού Ξύσμα από 1 λεμόνι Αλάτι και φρεσ

Πέμπτη 09.03.2023
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 03.03.2023

Τι φαγητό πάει καλύτερα με το λευκό κρασί, τι με το κόκκινο και τι με το ροζέ

Όσο κρυώνει ο καιρός, το κρασί είναι ιδανικό συνοδευτικό για βραδινά μεζεδάκια αλλά και για το μεσημεριανό φαγητό. Ο κανόνας λέει ότι το κάθε φαγητό ταιριάζει με διαφορετικό κρασί για να απογειώσει τη

Παρασκευή 03.03.2023
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 03.03.2023

Σολομός καραμελωμένος με μέλι και σκόρδο

Υλικά 4 φιλέτα σολομού, σκουπισμένα με χαρτί κουζίνας 1/3 φλ. τσαγιού μέλι 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας 2 κ. σ. χυμό λεμονιού 1 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού 3 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδ

Παρασκευή 03.03.2023
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 02.03.2023

Σπιτικό cheeseburger

Υλικά 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα 1/4 φλ. τσαγιού κέτσαπ 3 κ. σ. τουρσί 1 κ. σ. μουστάρδα 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση 1 κ. σ. λάδι 6 φέτ

Πέμπτη 02.03.2023
Post
Γαστρονομία Τρίτη 28.02.2023

Τηγανίτες με βατόμουρα

Υλικά 2 φλ. τσαγιού βρώμη 1 1/2 φλ. τσαγιού βατόμουρα 1 φλ. τσαγιού γάλα 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι 2 μεγάλα αυγά 1 μπανάνα Ξύσμα από 1 λεμόνι 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1 κ. γλ. μαγειρική σόδ

Τρίτη 28.02.2023
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 24.02.2023

Γίγαντες πλακί

Υλικά 450 γρ. φασόλια γίγαντες 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή τριμμένο 1 καρότο, ψιλοκομμένο 3 φλ. τσαγιού πολτοποιημένες ντομάτες 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σέλ

Παρασκευή 24.02.2023
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 23.02.2023

Σολομός γεμιστός με σπανάκι και τυρί κρέμα

Υλικά 4 φιλέτα σολομού 220 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο 1/2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/4 κ. γλ. σκόρδο

Πέμπτη 23.02.2023
Post
Γαστρονομία Τετάρτη 22.02.2023

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια

Υλικά 4 φιλέτα μπακαλιάρου 4 κ. σ. ελαιόλαδο 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμέν

Τετάρτη 22.02.2023
Post
Γαστρονομία Τρίτη 21.02.2023

Ψητό κοτόπουλο με πατάτες και σάλτσα πορτοκάλι

Υλικά 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο 1 πορτοκάλι 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού ή χυμό από δύο πορτοκάλια 3 μέτριες χρυσές ή κίτρινες πατάτες 2 στελέχη φρέσκου δενδρ

Τρίτη 21.02.2023
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 20.02.2023

Ψητά αβγά σε αβοκάντο

Υλικά 3 αβοκάντο, κομμένα στη μέση και χωρίς το κουκούτσι 6 μεγάλα αβγά Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμά

Δευτέρα 20.02.2023
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 17.02.2023

Γαρίδες με μέλι και λάιμ

Υλικά 8 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 μέτριο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο 1 1/2 κ. γλ. σκόνη τσίλι 1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα 1/2 κιλό μέτριες γαρίδες,

Παρασκευή 17.02.2023
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 16.02.2023

Λουκάνικα στο φούρνο με αυγά

Υλικά 400 γρ. κιμά από χοιρινό λουκάνικο 6 μεγάλα αυγά 2 φλ. τσαγιού γάλα 2% 1 κ. γλ. αλάτι 1 κ. γλ. μουστάρδα σε σκόνη 6 φέτες λευκό ψωμί, κομμένο σε κύβους 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσέντ

Πέμπτη 16.02.2023
Post
Γαστρονομία Τετάρτη 15.02.2023

Φέτες μοσχάρι με μπρόκολο

Υλικά 2/3 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου 1/4 φλ. τσαγιού μέλι 2 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κ. σ. σησαμέλαι

Τετάρτη 15.02.2023
Post
Γαστρονομία Τρίτη 14.02.2023

Μαρμελάδα βατόμουρο με άρωμα βανίλια

Υλικά 700 γρ. βατόμουρα 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη Το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι 1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας Εκτέλεση Βήμα 1 Προσθέστε τα βατόμουρα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το εκχύ

Τρίτη 14.02.2023
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 13.02.2023

Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό

Υλικά 450 γρ. σπαγγέτι 230 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς 1/4 φλ. τσαγιού κάπαρη, στραγγισμένη 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1/4

Δευτέρα 13.02.2023
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 10.02.2023

Σαλάτα κινόα με κράνμπερι και μήλο

Υλικά 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικών 3/4 φλ. τσαγιού τρίχρωμη κινόα, ξεπλυμένη και στραγγισμένη 1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι 1 μεγάλο μάτσο κατσαρό λάχανο, χοντροκομμένο 2 μέτ

Παρασκευή 10.02.2023
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 09.02.2023

Νιόκι στο φούρνο με σολομό και μπρόκολο

Υλικά 500 γρ. νιόκι πατάτας 4-5 μπουκετάκια μπρόκολο 600 γρ. φιλέτο σολομού 1 κ. σ. κάπαρη, στραγγισμένη Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 20

Πέμπτη 09.02.2023
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 03.02.2023

Φέτες μανταρίνια με σοκολάτα

Υλικά 1/4 φλ. τσαγιού λιωμένη ημίγλυκη σοκολάτα 1 κ. γλ. λάδι καρύδας 5 μανταρίνια, καθαρισμένα Θαλασσινό αλάτι με νιφάδες, για γαρνίρισμα Εκτέλεση Βήμα 1 Ανακατέψτε τη λιωμένη σοκολάτα κ

Παρασκευή 03.02.2023
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 02.02.2023

Βελουτέ σούπα αρακά με ζαμπόν

Υλικά 1 κ. σ. ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 καρότο, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο 1 φρέσκο φύλλο δάφνης 1/4 μάτσο

Πέμπτη 02.02.2023
Post
Γαστρονομία Τετάρτη 01.02.2023

Νιόκι στο φούρνο με ντοματίνια και σπανάκι

Υλικά 4 κ. σ. βούτυρο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού 4 φλ.

Τετάρτη 01.02.2023
Post
Γαστρονομία Τρίτη 31.01.2023

Σαλάτα ρεβύθια με λεμόνι και άνηθο

Υλικά 3 φλ. τσαγιού μαγειρεμένα ρεβύθια 1 μέτριο αγγούρι, κομμένο σε κύβους 6 μικρές ντομάτες, κομμένες σε κύβους 150 γρ. φέτα 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1

Τρίτη 31.01.2023
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 30.01.2023

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Υλικά 3 μεγάλες μελιτζάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα 4 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού 6 φλ. τσαγιού σάλτσα, μοιρασμένη 450 γρ. μοτσαρέλα, τεμαχισμένη 2 φλ

Δευτέρα 30.01.2023
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 27.01.2023

Ριζότο στο φούρνο με λεμόνι, αρακά και παρμεζάνα

Υλικά 4 κ. σ. βούτυρο Ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 φλ. τσαγιού ρύζι arborio 3 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών 1 1/2 κ. γλ. αλάτι 1

Παρασκευή 27.01.2023
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 26.01.2023

Σολομός κάρυ με γάλα καρύδας

Υλικά 4 φιλέτα σολομού 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο 1 κ. σ. κόκκινη πάστα κάρυ 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ. γλ. φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ 1 κονσέρβα γάλα καρύδας 1

Πέμπτη 26.01.2023
Post
Γαστρονομία Τετάρτη 25.01.2023

Ατομικές κις λορέν με μπέικον και αυγό

Υλικά 6 φέτες μπέικον 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 4 αυγά 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 9 ντοματίνια, κομμένα στη μέση Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, βουτυρώστε

Τετάρτη 25.01.2023
Post
Γαστρονομία Τρίτη 24.01.2023

Σούπα νουντλς με κοτόπουλο και καλαμπόκι

Υλικά 2 κονσέρβες καλαμποκιού των 300 γρ. 3 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου 400 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε λεπτές φέτες 2 x 69 γρ. πακέτα νουντλς κοτόπουλου ολικής άλεσης, σπασμένα 2- 3 πράσινα κρεμ

Τρίτη 24.01.2023