Γαστρονομία
Ειδήσεις και δελτία τύπου (291)
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 11.08.2022

Ζυμαρικά με σολομό και μπρόκολο

Υλικά 150 γρ. ζυμαρικά, οποιουδήποτε είδους 150 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια 2 φιλέτα σολομού, κομμένα σε κύβους 1 κ. σ. ελαιόλαδο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 καλή πρέζα

Πέμπτη 11.08.2022
Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.08.2022

Μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και καρπούζι

Υλικά 1 μπαγκέτα 2 κ. σ. ελαιόλαδο 2 φλ. τσαγιού καρπούζι σε κύβους 1 συσκευασία τυρί κρέμα 1 φλ. τσαγιού μαλακό κατσικίσιο τυρί 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο 2 κ. σ. ψιλο

Τετάρτη 10.08.2022
Post
Γαστρονομία Τρίτη 09.08.2022

Τάρτα φράουλα

Υλικά 3 φλ. τσαγιού φρέσκες φράουλες σε φέτες 220 γρ. ψιλοκομμένο ανανά από κονσέρβα, χωρίς ζάχαρη 220 γρ. κρέμα βανίλιας χωρίς ζάχαρη 85 γρ. ζελατίνη φράουλα χωρίς ζάχαρη 1 έτοιμη ζύμη τάρτας

Τρίτη 09.08.2022
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 08.08.2022

Γιατί πρέπει να βάλεις ένα παγάκι πάνω σε ένα μπιφτέκι που ψήνεται

Η μαγειρική πάντα μας εκπλήσσει ενώ όσο περνούν τα χρόνια μαθαίνουμε και καινούργια πράγματα. Ένα από αυτά είναι το ότι μαθαίνουμε πώς να κάνουμε και το σωστό ψήσιμο του φαγητού μας. Για παράδειγμα το

Δευτέρα 08.08.2022
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.08.2022

Ζυμαρικά με σολομό και αβοκάντο

Υλικά 250 γρ. ζυμαρικά 1 κ. σ. ελαιόλαδο 250 γρ. σολομό, φιλέτο 250 γρ. ντοματίνια 1 αβοκάντο 3 κ. σ. παρμεζάνα, τριμμένη Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο

Παρασκευή 05.08.2022
Post
Γαστρονομία Τετάρτη 03.08.2022

Σπιτικό προφιτερόλ

Υλικά Για τη ζύμη: 1 κ. γλ. ζάχαρη, 100 γρ. βούτυρο σε κομματάκια, 1 φλ. αλεύρι, 1 φλ. νερό (ή 1/2 φλ. νερό και 1/2 φλ. γάλα), 4 αυγά Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: 1 φλ. + 3 κουταλιές γάλα, 1 φακ

Τετάρτη 03.08.2022
Post
Γαστρονομία Τρίτη 02.08.2022

Γαλλικό τοστ με φυστικοβούτυρο και μπανάνα

Υλικά 1 αυγό 1 πρέζα εκχύλισμα βανίλιας 2 κ. σ. κρεμώδες φυστικοβούτυρο 2 φέτες ψωμί 1 μικρή μπανάνα, κομμένη σε φέτες 2 κ. σ. βούτυρο Εκτέλεση Βήμα 1 Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά

Τρίτη 02.08.2022
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.08.2022

Καλαμάκια με ψητές γαρίδες και ανανά

Υλικά 1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες 1/2 φρέσκο ανανά, κομμένο σε κομμάτια 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη 1 κ. γλ. μέλι 1 κ. γλ. τριμμένο σκόρδο 1 κ. γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ 1/3

Δευτέρα 01.08.2022
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.07.2022

Ριζότο με πέστο και κατσικίσιο τυρί

Υλικά 200 γρ. ρύζι για ριζότο 700 ml ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό λαχανικών 1 σάλτσα πέστο 100 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί Ελαιόλαδο Εκτέλεση Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε λίγο ελαιόλα

Πέμπτη 28.07.2022
Post
Γαστρονομία Τετάρτη 27.07.2022

Φτερούγες κοτόπουλου ψητές στο φούρνο

Υλικά 10 φτερούγες κοτόπουλου 3 κ. σ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο, πιεσμένες 2 κ. γλ. σκόνη τσίλι 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνε

Τετάρτη 27.07.2022
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 25.07.2022

Σαλάτα καπρέζε με κοτόπουλο

Υλικά 225 γρ. τυρί μοτσαρέλα 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση Φρέσκο μαύρο πιπέρι 450 γρ. ντοματίνια Εκτέλεση Βήμα 1 Κόψτε τη μοτσαρέλα σε μπουκιές και τοποθετήστε σε ένα πιάτο. Βήμα 2

Δευτέρα 25.07.2022
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 22.07.2022

Μπουκιές ενέργειας με σοκολάτα και καρύδα

Υλικά 3/4 φλ. τσαγιού χουρμάδες χωρίς κουκούτσι 3/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα, ωμά 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη 6 κ. σ. νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη, χωρισμένες 1 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου Εκτέλεσ

Παρασκευή 22.07.2022
Post
Γαστρονομία Τρίτη 19.07.2022

Ψητά μανιτάρια πορτομπέλο

Υλικά 350 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο 1 σκελίδα σκόρδο 2 κ. σ. ελαιόλαδο 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι 1/2 κ. σ. βούτυρο 1 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη 3 κ. σ. μοτσαρέλα τριμμένη Αλάτι και πιπέρι κ

Τρίτη 19.07.2022
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 18.07.2022

Χοιρινές μπριζόλες γλασαρισμένες με μαύρη ζάχαρη

Υλικά 4 χοιρινές μπριζόλες 1/2 κ. γλ. πάπρικα 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι 1/2 κ. γλ. αλάτι 4 κ. σ. καστανή ζάχαρη Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Δευτέρα 18.07.2022
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 14.07.2022

Vegan τηγανίτες με φράουλες

Υλικά 115 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1 κ. γλ. κανέλα 150 ml γάλα σόγιας 240 γρ. γιαούρτι σόγιας 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 2 κ. σ. ψιλοκομμένα πεκάν 200 γρ. φράουλε

Πέμπτη 14.07.2022
Post
Γαστρονομία Τρίτη 05.07.2022

Μους λευκής σοκολάτας

Υλικά 1 1/2 φλ. τσαγιού λευκή σοκολάτα 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, χωρισμένη 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας Ανάμεικτα φρέσκα μούρα, προαιρετικά Εκτέλεση Βήμα 1 Σε μια

Τρίτη 05.07.2022
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 04.07.2022

Νιόκι με τραγανό μπέικον και πέστο από σπανάκι

Υλικά 15 γρ. φρέσκο βασιλικό 30 γρ. baby σπανάκι 1 κ. σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 2- 3 κ. σ. ελαιόλαδο 140 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια 500 γρ. νιόκι πατάτας 1 μεγάλη πρέζα θαλασσιν

Δευτέρα 04.07.2022
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 01.07.2022

Παγωμένο γλύκισμα παγωτού

Υλικά 8 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο καρπούζι 1-1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού 2 φακελάκια ζελατίνης χωρίς γεύση 1/2 φλ. τσαγιού κρύο νερό 2 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα Εκτέλεση

Παρασκευή 01.07.2022
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 30.06.2022

Ριγκατόνι Alfredo με σπανάκι

Υλικά 2 κουταλιές της σούπας λάδι 2 στήθη κοτόπουλου, σε λεπτές φέτες 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 6 λωρίδες μπέικον, ψημένο, ψιλοκομμένο 140 γρ. σπανάκι 2 κ. γλ. αλάτι 2 κ. γλ. πιπέρι 2 φ

Πέμπτη 30.06.2022
Post
Γαστρονομία Τετάρτη 29.06.2022

Ομελέτα με σολομό και τυρί κρέμα

Υλικά 1/4 φλ. τσαγιού καπνιστό σολομό 4 μέτρια αυγά 1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα 1 χούφτα φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο Λίγο γάλα Λίγο βούτυρο Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση Εκτέλεση Βή

Τετάρτη 29.06.2022
Post
Γαστρονομία Τρίτη 28.06.2022

Τάρτα με κρέμα ανανά

Υλικά 400 γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα 220 γρ. ψιλοκομμένο ανανά 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού 220 γρ. κατεψυγμένη σαντιγί, αποψυγμένη 1 έτοιμη ζύμη τάρτας Προαιρετικά: ψιλοκομμένα καβουρ

Τρίτη 28.06.2022
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 24.06.2022

Λεμονάδα καρπούζι

Υλικά 2 λεμόνια με λεπτή φλούδα 4 φλ. τσαγιού καρπούζι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη 2 φλ. τσαγιού κρύο νερό, χωρισμένο Πάγο, για το σερβίρισμα Εκτέλεση Βήμα 1

Παρασκευή 24.06.2022
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 23.06.2022

Μαρμελάδα ροδάκινο με τζίντζερ

Υλικά 1 κιλό ροδάκινα 2 κ. σ. χυμό λεμονιού 1 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού 2 κ. γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (προαιρετικά) Εκτέλεση Βήμα 1 Βράστε νερό σε μι

Πέμπτη 23.06.2022
Post
Γαστρονομία Τετάρτη 22.06.2022

Γαρίδες με σάλτσα βουτύρου

Υλικά 1/2 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες και χωρίς ουρές 2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 3 κ. σ. βούτυρο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 συσκευασία των 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση 3 φλ.

Τετάρτη 22.06.2022
Post
Γαστρονομία Τρίτη 21.06.2022

Καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι και αγγούρι

Υλικά 4 φέτες καρπούζι, σε κύβους 1 αγγούρι, σε κύβους 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση Φέτα, ανάλογα με τη γεύση 1/3 φλ. τσαγιού μπαλσάμικο Εκτέλεση Βήμα 1 Κό

Τρίτη 21.06.2022
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 20.06.2022

Μεζεδοπωλείο στο Άγιο Νικόλαο Κρήτης ανάμεσα στα καλύτερα της Ελλάδος

Το projectThe Best Food in Greeceμέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας thebestfood.gr, επιλέγει, καταγράφει, προβάλει, αναδεικνύει, αξιολογεί, ελέγχει και βραβεύει τα καλύτερα καταστήματα εστίασης, με αυστ

Δευτέρα 20.06.2022
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 20.06.2022

Πένες με σάλτσα βότκας

Υλικά 450 γρ. πένες ή ριγκατόνι 3 κ. σ. βούτυρο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1/2 φλ. τσαγιού σάλτα ντομάτας 1/2 κ. γλ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς 2 κ. σ

Δευτέρα 20.06.2022
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 17.06.2022

Σαλάτα κινόα με αβοκάντο

Υλικά 2 φλ. τσαγιού νερό 1 φλ. τσαγιού κινόα, πλυμένη 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο 1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε κύβους 2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σ

Παρασκευή 17.06.2022
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 16.06.2022

Εύκολο κοτόπουλο τσίλι

Υλικά 2 στήθη κοτόπουλου 1 κ. γλ. αλάτι 1/2 κ. γλ. πιπέρι 1 αυγό, χτυπημένο 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες Ρύζι για το σερβίρ

Πέμπτη 16.06.2022
Post
Γαστρονομία Τετάρτη 15.06.2022

Μπρόκολο σαλάτα με φέτα και ηλιόσπορους

Υλικά 300 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου 1 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού (συν περισσότερο για το σερβίρισμα) 3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο 1/2 κ. γλ. ψιλό θαλασσινό αλάτι, μοιρασμένο 1/4 κ. γλ. μαύρο π

Τετάρτη 15.06.2022
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 10.06.2022

Σαλάτα καπρέζε με ροδάκινο

Υλικά 120 γρ. μοτσαρέλα 2 φλ. τσαγιού μαρούλι, ψιλοκομμένο 1 μέτριο ροδάκινο, κομμένο σε φέτες 1 μεγάλη ντομάτα (ή ντοματίνια), κομμένη σε φέτες 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού 2 κ. σ. ελαιόλα

Παρασκευή 10.06.2022
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 09.06.2022

Μπάρες δημητριακών ρυζιού με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Υλικά 3 φλ. τσαγιού δημητριακά καστανού ρυζιού 1 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο 1/2 φλ. τσαγιού μέλι 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 1/2 φλ. τσαγιού μαύρη σοκολάτα, λιωμένη 2 κ. σ. λάδι καρύδας Εκτ

Πέμπτη 09.06.2022
Post
Γαστρονομία Τετάρτη 08.06.2022

Σπαγγέτι με σκόρδο και ελαιόλαδο

Υλικά 250 γρ. σπαγγέτι 3 κ. σ. ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες 1 κ. γλ. κόκκινο τσίλι 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο Αλάτι, κατά βούληση Εκτέλεση Βήμα 1 Βράστε τα ζ

Τετάρτη 08.06.2022
Post
Γαστρονομία Τρίτη 07.06.2022

Σπιτικό ρυζόγαλο

Υλικά 2 φλ. τσαγιού νερό 1/2 φλ. τσαγιού άψητο λευκό ρύζι 2 1/2 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα 4 κ. σ. λευκή ζάχαρη 4 κ. σ. κορν φλάουρ 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 1/4 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα, ή περι

Τρίτη 07.06.2022
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 06.06.2022

Μάφινς με βατόμουρα

Υλικά 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1/2 κ. γλ. αλάτι 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1/3 φλ. τσαγιού λάδι 1 αυγό 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 1/4 κ. γλ. εκχύλ

Δευτέρα 06.06.2022
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 03.06.2022

Γαλλικό τοστ με νουτέλα

Υλικά 8 φέτες ψωμί του τοστ 4 κ. γλ. νουτέλα 1/4 φλ. τσαγιού γάλα 1 μεγάλο αυγό (ή 2 μεσαία) 2 κ. σ. ζάχαρη 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 3 κ. σ. ζάχαρη 1 κ. γλ. κανέλα 3 κ. σ. βούτυρο Σιρ

Παρασκευή 03.06.2022