Υλικά
3 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
1 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένη μοτσαρέλα
1/4
Δευτέρα 27.03.2023
|
Υλικά
1 κιλό παϊδάκια
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 κ. γλ. αλάτι
1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κ. γλ. πάπρικα
1/2 κ. γλ. μουστάρδα σε σκόνη
1/4 κ. γλ.
Παρασκευή 24.03.2023
|
Υλικά
2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
220 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 πρέζα κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο
Πέμπτη 23.03.2023
|
Υλικά
1 φιλέτο μπακαλιάρο υγράλατο σε κομμάτια (24- 36 ώρες στο νερό)
1 κουτάκι μπύρα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 σκελίδες σκόρδο
2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
2 κ.σ. λάδι
Λίγα καρύδια
Αλάτι,
Τετάρτη 22.03.2023
|
Υλικά
4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
1/4 κ. γλ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι
3/4
Τρίτη 21.03.2023
|
Υλικά
4 κ. σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
1 κ. γλ. αλάτι
Μια πρέζα κ
Δευτέρα 20.03.2023
|
Υλικά
700 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα hoisin
1/4 φλ. τσαγιού μέλι
1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι και φρεσ
Παρασκευή 17.03.2023
|
Υλικά
2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες, ανάλογα με τη γεύση
2 κ. σ. κόκκινη πάστα κάρυ, ή περισσότερο, ανάλ
Πέμπτη 16.03.2023
|
Υλικά
3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαρούλι Romaine ή iceberg
2 φλ. τσαγιού κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
2 φλ. τσαγιού κομματάκια κοτόπουλο
1/2 φλ. τσαγιού μανταρίνια
1 πακέτο στιγμιαίο ράμεν, θρυμμα
Τρίτη 14.03.2023
|
Υλικά
4 φιλέτα σολομού
250 γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση
250 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
1 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 κ. γλ. μουστάρδα
3 κ. σ.
Δευτέρα 13.03.2023
|
Υλικά
6 μεγάλα αυγά
2 φέτες μπέικον, σε κύβους
1 αβοκάντο, κομμένο στη μέση
2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
1 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι και φρεσ
Πέμπτη 09.03.2023
|
Όσο κρυώνει ο καιρός, το κρασί είναι ιδανικό συνοδευτικό για βραδινά μεζεδάκια αλλά και για το μεσημεριανό φαγητό. Ο κανόνας λέει ότι το κάθε φαγητό ταιριάζει με διαφορετικό κρασί για να απογειώσει τη
Παρασκευή 03.03.2023
|
Υλικά
4 φιλέτα σολομού, σκουπισμένα με χαρτί κουζίνας
1/3 φλ. τσαγιού μέλι
1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
3 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδ
Παρασκευή 03.03.2023
|
Υλικά
1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
1/4 φλ. τσαγιού κέτσαπ
3 κ. σ. τουρσί
1 κ. σ. μουστάρδα
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
1 κ. σ. λάδι
6 φέτ
Πέμπτη 02.03.2023
|
Υλικά
2 φλ. τσαγιού βρώμη
1 1/2 φλ. τσαγιού βατόμουρα
1 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
2 μεγάλα αυγά
1 μπανάνα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. μαγειρική σόδ
Τρίτη 28.02.2023
|
Υλικά
450 γρ. φασόλια γίγαντες
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή τριμμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
3 φλ. τσαγιού πολτοποιημένες ντομάτες
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σέλ
Παρασκευή 24.02.2023
|
Υλικά
4 φιλέτα σολομού
220 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
1/2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κ. γλ. σκόρδο
Πέμπτη 23.02.2023
|
Υλικά
4 φιλέτα μπακαλιάρου
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού ντοματίνια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμέν
Τετάρτη 22.02.2023
|
Υλικά
1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 πορτοκάλι
1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού ή χυμό από δύο πορτοκάλια
3 μέτριες χρυσές ή κίτρινες πατάτες
2 στελέχη φρέσκου δενδρ
Τρίτη 21.02.2023
|
Υλικά
3 αβοκάντο, κομμένα στη μέση και χωρίς το κουκούτσι
6 μεγάλα αβγά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμά
Δευτέρα 20.02.2023
|
Υλικά
8 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 1/2 κ. γλ. σκόνη τσίλι
1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
1/2 κιλό μέτριες γαρίδες,
Παρασκευή 17.02.2023
|
Υλικά
400 γρ. κιμά από χοιρινό λουκάνικο
6 μεγάλα αυγά
2 φλ. τσαγιού γάλα 2%
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. μουστάρδα σε σκόνη
6 φέτες λευκό ψωμί, κομμένο σε κύβους
1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσέντ
Πέμπτη 16.02.2023
|
Υλικά
2/3 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1/4 φλ. τσαγιού μέλι
2 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού
2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. σ. σησαμέλαι
Τετάρτη 15.02.2023
|
Υλικά
700 γρ. βατόμουρα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
Το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι
1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προσθέστε τα βατόμουρα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το εκχύ
Τρίτη 14.02.2023
|
Υλικά
450 γρ. σπαγγέτι
230 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
1/4 φλ. τσαγιού κάπαρη, στραγγισμένη
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4
Δευτέρα 13.02.2023
|
Υλικά
1 1/2 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικών
3/4 φλ. τσαγιού τρίχρωμη κινόα, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι
1 μεγάλο μάτσο κατσαρό λάχανο, χοντροκομμένο
2 μέτ
Παρασκευή 10.02.2023
|
Υλικά
500 γρ. νιόκι πατάτας
4-5 μπουκετάκια μπρόκολο
600 γρ. φιλέτο σολομού
1 κ. σ. κάπαρη, στραγγισμένη
Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 20
Πέμπτη 09.02.2023
|
Υλικά
1/4 φλ. τσαγιού λιωμένη ημίγλυκη σοκολάτα
1 κ. γλ. λάδι καρύδας
5 μανταρίνια, καθαρισμένα
Θαλασσινό αλάτι με νιφάδες, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ανακατέψτε τη λιωμένη σοκολάτα κ
Παρασκευή 03.02.2023
|
Υλικά
1 κ. σ. ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο φύλλο δάφνης
1/4 μάτσο
Πέμπτη 02.02.2023
|
Υλικά
4 κ. σ. βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κόκκινου πιπεριού
4 φλ.
Τετάρτη 01.02.2023
|
Υλικά
3 φλ. τσαγιού μαγειρεμένα ρεβύθια
1 μέτριο αγγούρι, κομμένο σε κύβους
6 μικρές ντομάτες, κομμένες σε κύβους
150 γρ. φέτα
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1
Τρίτη 31.01.2023
|
Υλικά
3 μεγάλες μελιτζάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
4 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού
6 φλ. τσαγιού σάλτσα, μοιρασμένη
450 γρ. μοτσαρέλα, τεμαχισμένη
2 φλ
Δευτέρα 30.01.2023
|
Υλικά
4 κ. σ. βούτυρο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλ. τσαγιού ρύζι arborio
3 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
1
Παρασκευή 27.01.2023
|
Υλικά
4 φιλέτα σολομού
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κ. σ. κόκκινη πάστα κάρυ
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ. γλ. φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
1
Πέμπτη 26.01.2023
|
Υλικά
6 φέτες μπέικον
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
9 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, βουτυρώστε
Τετάρτη 25.01.2023
|
Υλικά
2 κονσέρβες καλαμποκιού των 300 γρ.
3 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
400 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε λεπτές φέτες
2 x 69 γρ. πακέτα νουντλς κοτόπουλου ολικής άλεσης, σπασμένα
2- 3 πράσινα κρεμ
Τρίτη 24.01.2023
|
|