Image
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 12:05 Γαστρονομία
 

Vegan τηγανίτες με φράουλες

Υλικά

115 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. κανέλα
150 ml γάλα σόγιας
240 γρ. γιαούρτι σόγιας
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ. σ. ψιλοκομμένα πεκάν
200 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα αν είναι μεγάλες
Λίγο λάδι
Μερικά μικρά φύλλα δυόσμου, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.
Βήμα 2
Σε μια κανάτα, χτυπήστε το γάλα σόγιας, 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας και, στη συνέχεια, προσθέστε, ανακατεύοντας με το σύρμα, στα ξηρά υλικά για να φτιάξετε ένα παχύρρευστο μείγμα.
Βήμα 3
Απλώστε το λάδι στο τηγάνι χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας και, στη συνέχεια, βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 4
Βάλτε 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζύμη σε τρία ή τέσσερα σημεία για να φτιάξετε μικρές τηγανίτες.
Βήμα 5
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1- 2 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Γυρίστε τις τηγανίτες χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα και μαγειρέψτε για άλλα 1- 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.
Βήμα 6
Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα για να φτιάξετε συνολικά έξι τηγανίτες.
Βήμα 7
Σερβίρετε τρεις τηγανίτες ανά άτομο με το υπόλοιπο γιαούρτι, τις φράουλες, τα πεκάν και τα φύλλα δυόσμου.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ