Image
Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2022 10:55 Γαστρονομία
 

Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών

Υλικά

4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
2 κ. γλ. κορν φλάουρ
1/2 φλ. τσαγιού γάλα χωρίς λιπαρά
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. βούτυρο
1/2 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
1/4 φλ. τσαγιού τσέρι ή ζωμό κοτόπουλου
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/8 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ανακατέψτε το κορν φλάουρ και το γάλα μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 5-6 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε από το τηγάνι.
Βήμα 3
Στο ίδιο τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε το σέρι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το να πάρει μια βράση.
Βήμα 4
Προσθέστε το μείγμα με το κορν φλάουρ και το γάλα, ανακατέψτε και αφήστε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, 1-2 λεπτά.
Βήμα 5
Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, αφήστε το λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθεί και απολαύστε.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 02.02.2023

Βελουτέ σούπα αρακά με ζαμπόν

Υλικά 1 κ. σ. ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 καρότο, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο 1 φρέσκο φύλλο δάφνης 1/4 μάτσο

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 01.02.2023

Νιόκι στο φούρνο με ντοματίνια και σπανάκι

Υλικά 4 κ. σ. βούτυρο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού 4 φλ.

Post
Γαστρονομία Τρίτη 31.01.2023

Σαλάτα ρεβύθια με λεμόνι και άνηθο

Υλικά 3 φλ. τσαγιού μαγειρεμένα ρεβύθια 1 μέτριο αγγούρι, κομμένο σε κύβους 6 μικρές ντομάτες, κομμένες σε κύβους 150 γρ. φέτα 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 30.01.2023

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Υλικά 3 μεγάλες μελιτζάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα 4 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού 6 φλ. τσαγιού σάλτσα, μοιρασμένη 450 γρ. μοτσαρέλα, τεμαχισμένη 2 φλ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 27.01.2023

Ριζότο στο φούρνο με λεμόνι, αρακά και παρμεζάνα

Υλικά 4 κ. σ. βούτυρο Ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 φλ. τσαγιού ρύζι arborio 3 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών 1 1/2 κ. γλ. αλάτι 1

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 26.01.2023

Σολομός κάρυ με γάλα καρύδας

Υλικά 4 φιλέτα σολομού 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο 1 κ. σ. κόκκινη πάστα κάρυ 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ. γλ. φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ 1 κονσέρβα γάλα καρύδας 1