Image
Παρασκευή 03 Μαρτίου 2023 15:26 Γαστρονομία
 

Τι φαγητό πάει καλύτερα με το λευκό κρασί, τι με το κόκκινο και τι με το ροζέ

Όσο κρυώνει ο καιρός, το κρασί είναι ιδανικό συνοδευτικό για βραδινά μεζεδάκια αλλά και για το μεσημεριανό φαγητό. Ο κανόνας λέει ότι το κάθε φαγητό ταιριάζει με διαφορετικό κρασί για να απογειώσει τη γεύση του. Ξέρεις, όμως, πιο κρασί πηγαίνει με κάθε φαγητο;

Δες παρακάτω ενδεικτικά πώς πρέπει να τα ταιριάζεις...

Το λευκό κρασί, λοιπόν, ταιριάζει περισσότερο με τα λευκά κρέατα αλλά και λευκές σάλτσες καθώς επίσης και με τα ψάρια. Επίσης ένα λευκό κρασί είναι ιδανικό συνοδευτκό για σαλάτες με φρούτα καθώς και καπνιστά αρώματα όπως αντίστοιχα ψάρια και τυριά. Ουσιαστικά έχε κατά νου ότι τα παρόμοια αρώματα κρασιού και φαγητού ταιριάζουν καλύτερα.

Με το κόκκινο κρασί, τώρα ταιριάζει περισσότερο το κόκκινο κρέας αλλά και οι σκούρες σάλτσες. Επίσης ένα κόκκινο ξηρό κρασί ταιριάζει με κρέας πιο έντονης γεύσης και με αντίστοιχους μεζέδες με χοιρινό κρέας για παράδειγμα.

Το ροζέ κρασί τώρα, ταιριάζει με πιο απαλές γεύσεις όπως είναι και το ίδιο πολύ πιο απαλό. Για παράδειγμα μπορεί να συνοδεύσει ψάρια, κοτόπουλο αλλά και πίτσα μαργαρίτα. Πολλά ροζέ ταιριάζουν και με γλυκοκαυτερές σάλτσες της ασιατικής κουζίνας.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ