Image
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 11:42 Επιστήμη
 

NASA: Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η «εξωγήινη τεχνολογία» λειτουργεί στην ατμόσφαιρα της Γης

Αίσθηση έχουν προκαλέσει όλα όσα ανέφερε χθες εκπρόσωπος της NASA για τα UFO και το ενδεχόμενο ύπαρξης εξωγήινης ζωής

Η NASA δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η «εν δυνάμει άγνωστη εξωγήινη τεχνολογία» λειτουργεί στην ατμόσφαιρα της Γης, καταλήγει μια νέα έκθεση.

Η μελέτη των ιπτάμενων δίσκων, των ΑΤΙΑ και των ισχυρισμών ότι τα εξωγήινα διαστημόπλοια επισκέπτονται τη γη αποτελούν μέρος θεωριών που εδώ και χρόνια ακούγονται αλλά δεν μπορούν να αποδειχτούν.

Ωστόσο, χθες, η NASA είπε ότι ήθελε να διαλύσει την «αρνητική αντίληψη» γύρω από τα μη αναγνωρισμένα ιπτάμενα αντικείμενα και να το δημιουργήσει ένα επιστημονικά αξιοσέβαστο πεδίο μελέτης.

Ως μέρος της προσπάθειας να τεθεί η μελέτη των ΑΤΙΑ σε μια πιο επιστημονική βάση, εκπρόσωπος της NASA ανέφερε ότι προτιμούσε να τα αποκαλεί UAP – «μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα».

Στο πάνελ της NASA, αποτελούμενο από 16 ειδικούς σε επιστημονικά πεδία που σχετίζονται με το θέμα και συνέταξαν μια έκθεση για τα UAP που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Παγκοσμίως έχουν εντοπιστεί παρατηρήσεις αντικειμένων στον ουρανό μας που δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως μπαλόνια, αεροσκάφη ή φυσικά γνωστά φαινόμενα, ωστόσο υπάρχουν περιορισμένες παρατηρήσεις υψηλής ποιότητας.

Η φύση της επιστήμης είναι να εξερευνά το άγνωστο και τα δεδομένα είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για να ανακαλύψουν τα μυστικά του σύμπαντός μας».«Παρά τις πολυάριθμες αναφορές και εικόνες, η απουσία συνεπών, λεπτομερών και επιμελημένων παρατηρήσεων σημαίνει ότι επί του παρόντος δεν έχουμε το σύνολο των δεδομένων που απαιτούνται για να βγάλουμε οριστικά, επιστημονικά συμπεράσματα σχετικά με το UAP». 
Η έκθεση ανέφερε ότι δεν υπάρχει «κανένας λόγος» να συμπεράνουμε ότι οι υπάρχουσες αναφορές UAP έχουν εξωγήινη προέλευση. Αλλά τονίζεται ότι είναι εύλογο το να πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν εξωγήινες μορφές ζωής στον γαλαξία, όπως είναι επίσης εύλογο ότι υπάρχει «δυνητική άγνωστη εξωγήινη τεχνολογία που λειτουργεί στην ατμόσφαιρα της Γης». 

Η έκθεση δεν ήταν μια ανασκόπηση προηγούμενων περιστατικών UFO αλλά ένας «οδικός χάρτης» του τρόπου επιστημονικής μελέτης και αξιολόγησης των UAP στο μέλλον.

«Η πιθανότητα να υπάρχει εξωγήινη ζωή είναι σχεδόν 100%», αναφέρει Έλληνας επιστήμονας
Σήμερα (15/09), ο επόπτης στο Κέντρο Διαστημικών Ερευνών, Σταμάτης Κριμιζής, εξέφρασε την άποψη ότι η NASA, σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο, δεν αποκρύπτει στοιχεία και προσέθεσε ότι η πιθανότητα να υπάρχει άλλη μία Γη στο σύμπαν συγκεντρώνει σχεδόν 100%, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Απαντώντας για το ενδεχόμενο να βρεθεί κάποια στιγμή στο διάστημα ζωή από άλλο είδος, ο κ. Κριμιζής τόνισε ότι υπάρχουν γύρω στα 40 δισεκατομμύρια εξωπλανήτες παρόμοιοι με τη Γη. «Αν βάλουμε αυτούς τους αριθμούς, μαζί με όλα αυτά και προσθέσουμε το γεγονός ότι υπάρχουν και 2 τρισεκατομμύρια γαλαξίες, φθάνουμε σε πιθανότητες με έναν αριθμό με είκοσι μηδενικά. Η πιθανότητα να υπάρχει άλλη μία Γη σε έναν από αυτούς τους γαλαξίες είναι σχεδόν 100%, αλλά οι αποστάσεις είναι τέτοιες, που δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα», προσέθεσε ο επιστήμονας.

madata.gr

Δεiτε επiσης...

Post
Επιστήμη Πέμπτη 18.04.2024

Μικροπλαστικά: Ανιχνεύθηκαν στον εγκέφαλο και στις πέτρες της χολής

Τα μικροπλαστικά βρίσκονται παντού: στον αέρα που αναπνέουμε, στο νερό που πίνουμε και στα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Τώρα, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες, αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια μπορούν να διεισ

Post
Επιστήμη Πέμπτη 18.04.2024

Βρετανία: Ανακαλύφθηκε απολίθωμα τεράστιου αρχαίου θαλάσσιου ερπετού

Επιστήμονες στη Βρετανία εντόπισαν ενδεχομένως το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό που κολύμπησε ποτέ στις θάλασσες – ένα πλάσμα μεγαλύτερο από δύο λεωφορεία μαζί. Το πλάσμα αυτό έζησε πριν από περίπο

Post
Επιστήμη Πέμπτη 18.04.2024

Διάστημα: Εντοπίστηκε η πιο ογκώδης αστρική μαύρη τρύπα του Γαλαξία μας

H πιο ογκώδης αστρική μαύρη τρύπα που έχει ανακαλυφθεί έως σήμερα στον Γαλαξία μας εντοπίστηκε σε δεδομένα από την αποστολή Gaia του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδ

Post
Επιστήμη Δευτέρα 15.04.2024

Η NASA καλείται να βοηθήσει στην αναζήτηση του θρυλικού τέρατος του Λοχ Νες

Η νέα έρευνα θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαϊου μέχρι τις 2 Ιουνίου κατά την 90ή επέτειο της πρώτης οργανωμένης αναζήτησης του Λοχ Νες. Το Κέντρο του Λοχ Νες κάλεσε τη NASA να προσφέρει την τεχνογ

Post
Επιστήμη Τρίτη 09.04.2024

Κρήτη: Αλλαγή αντικειμένου, του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών (ΦΚΣ) σε Τμήμα Φιλοσοφίας

Με ιδιαίτερη χαρά και ευθύνη ανακοινώνουμε ότι πρόσφατα (7/3/2024) δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα μετονομασίας, με αλλαγή αντικειμένου, του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κ

Post
Επιστήμη Τρίτη 26.03.2024

Διάσημη ιστορικός αποκαλύπτει την ύπαρξη των Αμαζόνων

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία οι Αμαζόνες ήταν φοβερές και τρομερές γυναίκες πολεμίστριες που ζούσαν στην άκρη του γνωστού κόσμου. Ο Ηρακλής έπρεπε να αποκτήσει τη μαγική ζώνη της βασίλισσας των Α