Image
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 14:37 Ηράκλειο
 

Εκδήλωση με θέμα «Η Αγροδιατροφή σήμερα στην Κρήτη»: Έρευνα - Καινοτομία - Χρηματοδοτικές ευκαιρίες

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μονάδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ITE) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής (MACC) διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Η Αγροδιατροφή σήμερα στην Κρήτη»: Έρευνα - Καινοτομία - Χρηματοδοτικές ευκαιρίες.
Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 16:00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Πλαστήρα & Ρωμανού, Τ.Κ. 71201, Ηράκλειο), αίθουσα Συναυλιών (επίπεδο 0). Το πλήρες πρόγραμμα της Ημερίδας είναι αναρτημένο εδώ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια του ΙΤΕ. Στόχος της είναι η ενημέρωση του oικοσυστήματος αγροδιατροφής στην Κρήτη για τις εξελίξεις στην Έρευνα και την Καινοτομία, καθώς και τις εφαρμογές τους στον πρωτογενή τομέα.

Το θέμα της αγροδιατροφής αναδεικνύεται ως κρίσιμος παράγοντας για την επίτευξη βιώσιμης αγροκτηνοτροφίας στην περιοχή μας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υποστηρίζουν την ανάπτυξη της αγροδιατροφής στην Κρήτη, καθώς και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της θέσης της Κρήτης ως ηγέτη στις βιώσιμες αγροδιατροφικές πρακτικές.

Κύρια Οφέλη για τους Συμμετέχοντες:
• Συνεισφορά στην Αγροδιατροφική Κοινότητα: Η ημερίδα διασυνδέει το κοινό που θα συμμετέχει, με εκπροσώπους από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να μάθουν για τις τελευταίες εξελίξεις, τάσεις και καινοτομίες στον τομέα.
• Ενημέρωση για Επενδυτικές Ευκαιρίες: Θα παρουσιαστούν επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της Αγροδιατροφής, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διερευνήσουν πιθανές επενδύσεις και συνεργασίες.
• Δικτύωση με Επαγγελματίες: Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και να δικτυωθούν με επαγγελματίες από τον χώρο της αγροδιατροφής, διευρύνοντας το δίκτυό τους.
• Επιμόρφωση από εξειδικευμένους επιστήμονες: Οι παρουσιάσεις από κορυφαίους επιστήμονες και ειδικούς θα παρέχουν στους συμμετέχοντες πολύτιμες γνώσεις και επιμόρφωση στον τομέα της αγροδιατροφής.
• Πληροφορίες για Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες: Θα παρουσιαστούν πληροφορίες για τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές ευκαιρίες που μπορούν να υποστηρίξουν έρευνες και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον τομέα.
Πώς να συμμετάσχετε
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν, αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες. Κρατήστε τη θέση σας τώρα, κάνοντας εγγραφή εδώ.
Υποστηρικτής εκδήλωσης: Δίκτυο gnΩsi
Χορηγός Επικοινωνίας: ΚΡΗΤΗ TV
Επικοινωνία
e-mail στο communication@praxinetwork.gr για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

Σχετικά με το «Δίκτυο ΠΡΑΞΗ»
Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μονάδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ, www.forth.gr), ξεκίνησε από την ανάγκη σύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή και εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους οργανισμούς υποστήριξης της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Διαθέτοντας 25ετή και πλέον εμπειρία και τεχνογνωσία, απασχολώντας περισσότερα από 30 στελέχη υψηλής ακαδημαϊκής κατάρτισης, με παρουσία σε 5 πόλεις της Ελλάδας και ισχυρά διεθνή δίκτυα συνεργατών, λειτουργεί ως σημείο αναφοράς της ερευνητικής κοινότητας σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων, παρέχοντας υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες σε εταιρείες, ιδρύματα, και οργανισμούς, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ υποστηρίζει καθημερινά την ελληνική βιομηχανία και επιχειρηματικότητα έντασης γνώσης με υπηρεσίες ενημέρωσης, δικτύωσης και συμβουλευτικής σε θέματα χρηματοδοτήσεων, προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας, επιχειρηματικής ευφυίας, και ανάπτυξης νέων προϊόντων και αγορών.
Επιπλέον, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ ορίστηκε Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) για το νέο Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη» (2021-2027) από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) σε 13 θεματικές περιοχές. Είναι Εθνικό Σημείο Επαφής από το 1998 αναφορικά με τα προγράμματα πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία και αποτελεί επίσημο φορέα ενημέρωσης και υποστήριξης ελληνικών οργανισμών για τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Δεiτε επiσης...

Post
Ηράκλειο Παρασκευή 14.06.2024

"Οργάνωση Επιτυχίας: Η Δύναμη της Συνεργασίας στην Εκπαίδευση"

Πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος απολογισμός των δράσεων του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Δ.Ι.Π.Ε. Ηρακλείου. Στο γραφείο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπελαδάκη Εμμανουήλ, πραγματοποιήθηκε συνάν

Post
Ηράκλειο Τρίτη 11.06.2024

Δύο σεισμοί σε λίγα λεπτά στην Κρήτη – «Θυμηθήκαμε το 2021», στις αυλές των σχολείων του Αρκαλοχωρίου οι μαθητές

Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στην Κρήτη. Σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 08:57 το πρωί της Τρίτης, με επίκεντρο έντεκα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τσούτσουρα στο Ηράκλειο. Σύμ

Post
Ηράκλειο Δευτέρα 10.06.2024

Στο Ηράκλειο η κορυφαία συνάντηση των κτηνιάτρων της Ευρώπης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί από τις 13-16 Ιουνίου στο Ηράκλειο η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων της Ευρώπης (FVE) και των τομέων της. Η Ομοσπονδία αριθμ

Post
Ηράκλειο Πέμπτη 06.06.2024

Σήμερα η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου (vid)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής. Επίσης θα γίνει Διοικητικός - Οικονομικός Απολ

Post
Ηράκλειο Τρίτη 04.06.2024

Ηράκλειο: Μαχαίρωσε τον φίλο του γιατί του είπε να πληρώσει τον λογαριασμό

Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (04/06), στο Ηράκλειο, με έναν κτηνοτρόφο περίπου 35 ετών να τραυματίζεται από μαχαίρι. Όλα έγιναν σε μπαρ της περιοχής, όπου δράστης και θύμα

Post
Ηράκλειο Τρίτη 04.06.2024

Ηράκλειο: Μαχαίρωσε τον φίλο του γιατί του είπε να πληρώσει τον λογαριασμό

Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (04/06), στο Ηράκλειο, με έναν κτηνοτρόφο περίπου 35 ετών να τραυματίζεται από μαχαίρι. Όλα έγιναν σε μπαρ της περιοχής, όπου δράστης και θύμα