Image
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 14:37 Ηράκλειο
 

Εκδήλωση με θέμα «Η Αγροδιατροφή σήμερα στην Κρήτη»: Έρευνα - Καινοτομία - Χρηματοδοτικές ευκαιρίες

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μονάδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ITE) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής (MACC) διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Η Αγροδιατροφή σήμερα στην Κρήτη»: Έρευνα - Καινοτομία - Χρηματοδοτικές ευκαιρίες.
Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 16:00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Πλαστήρα & Ρωμανού, Τ.Κ. 71201, Ηράκλειο), αίθουσα Συναυλιών (επίπεδο 0). Το πλήρες πρόγραμμα της Ημερίδας είναι αναρτημένο εδώ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια του ΙΤΕ. Στόχος της είναι η ενημέρωση του oικοσυστήματος αγροδιατροφής στην Κρήτη για τις εξελίξεις στην Έρευνα και την Καινοτομία, καθώς και τις εφαρμογές τους στον πρωτογενή τομέα.

Το θέμα της αγροδιατροφής αναδεικνύεται ως κρίσιμος παράγοντας για την επίτευξη βιώσιμης αγροκτηνοτροφίας στην περιοχή μας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υποστηρίζουν την ανάπτυξη της αγροδιατροφής στην Κρήτη, καθώς και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της θέσης της Κρήτης ως ηγέτη στις βιώσιμες αγροδιατροφικές πρακτικές.

Κύρια Οφέλη για τους Συμμετέχοντες:
• Συνεισφορά στην Αγροδιατροφική Κοινότητα: Η ημερίδα διασυνδέει το κοινό που θα συμμετέχει, με εκπροσώπους από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να μάθουν για τις τελευταίες εξελίξεις, τάσεις και καινοτομίες στον τομέα.
• Ενημέρωση για Επενδυτικές Ευκαιρίες: Θα παρουσιαστούν επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της Αγροδιατροφής, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διερευνήσουν πιθανές επενδύσεις και συνεργασίες.
• Δικτύωση με Επαγγελματίες: Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και να δικτυωθούν με επαγγελματίες από τον χώρο της αγροδιατροφής, διευρύνοντας το δίκτυό τους.
• Επιμόρφωση από εξειδικευμένους επιστήμονες: Οι παρουσιάσεις από κορυφαίους επιστήμονες και ειδικούς θα παρέχουν στους συμμετέχοντες πολύτιμες γνώσεις και επιμόρφωση στον τομέα της αγροδιατροφής.
• Πληροφορίες για Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες: Θα παρουσιαστούν πληροφορίες για τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές ευκαιρίες που μπορούν να υποστηρίξουν έρευνες και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον τομέα.
Πώς να συμμετάσχετε
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν, αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες. Κρατήστε τη θέση σας τώρα, κάνοντας εγγραφή εδώ.
Υποστηρικτής εκδήλωσης: Δίκτυο gnΩsi
Χορηγός Επικοινωνίας: ΚΡΗΤΗ TV
Επικοινωνία
e-mail στο communication@praxinetwork.gr για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

Σχετικά με το «Δίκτυο ΠΡΑΞΗ»
Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μονάδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ, www.forth.gr), ξεκίνησε από την ανάγκη σύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή και εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους οργανισμούς υποστήριξης της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Διαθέτοντας 25ετή και πλέον εμπειρία και τεχνογνωσία, απασχολώντας περισσότερα από 30 στελέχη υψηλής ακαδημαϊκής κατάρτισης, με παρουσία σε 5 πόλεις της Ελλάδας και ισχυρά διεθνή δίκτυα συνεργατών, λειτουργεί ως σημείο αναφοράς της ερευνητικής κοινότητας σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων, παρέχοντας υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες σε εταιρείες, ιδρύματα, και οργανισμούς, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ υποστηρίζει καθημερινά την ελληνική βιομηχανία και επιχειρηματικότητα έντασης γνώσης με υπηρεσίες ενημέρωσης, δικτύωσης και συμβουλευτικής σε θέματα χρηματοδοτήσεων, προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας, επιχειρηματικής ευφυίας, και ανάπτυξης νέων προϊόντων και αγορών.
Επιπλέον, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ ορίστηκε Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) για το νέο Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη» (2021-2027) από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) σε 13 θεματικές περιοχές. Είναι Εθνικό Σημείο Επαφής από το 1998 αναφορικά με τα προγράμματα πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία και αποτελεί επίσημο φορέα ενημέρωσης και υποστήριξης ελληνικών οργανισμών για τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Δεiτε επiσης...

Post
Ηράκλειο Παρασκευή 29.09.2023

Τράπεζα Τροφίμων: Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων

Η Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης-Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης, που λειτουργεί στο Ηράκλειο με τη διαχειριστική ευθύνη του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου &

Post
Ηράκλειο Παρασκευή 29.09.2023

Ηράκλειο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής διασυλλογικών αγώνων ποδηλασίας δρόμου «31α Καζαντζάκεια»

Λόγω διεξαγωγής διασυλλογικών αγώνων ποδηλασίας δρόμου «31α Καζαντζάκεια» την Κυριακή 01.10.2023 σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου, εφιστάται η προσοχή των οδηγών των οχημάτων στις διαδρομέ

Post
Ηράκλειο Παρασκευή 29.09.2023

Ηράκλειο: Αθώα για το χαστούκι σε 13χρονο η καθηγήτρια – «Γυρίσαμε αιώνες πίσω», λέει ο δικηγόρος του παιδιού

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε Πέμπτη 28/9 η υπόθεση της καθηγήτριας που φέρεται να χαστούκισε στο πρόσωπο έναν 13χρονο μαθητή της Α’ Γυμνασίου, την ώρα που αυτός έτρωγε, πριν από περίπου 3 χ

Post
Ηράκλειο Παρασκευή 29.09.2023

Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο μετά από σύγκρουση λεωφορείου με βαν – Δύο τραυματίες

Ένα ακόμα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε (28/9) στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα λεωφορείο συγκρούστηκε με βαν, στην εθνική οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου, στο ύψος της Χερσονήσου

Post
Ηράκλειο Πέμπτη 28.09.2023

Ηράκλειο: Αιματηρό επεισόδιο στην οδό Δαιδάλου

Αιματηρό περιστατικό στον πεζόδρομο της Δαιδάλου, στην καρδιά του Ηρακλείου σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης. Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένας άνδρας άρχισε να χτυπάει με μανία έναν 35χ

Post
Ηράκλειο Πέμπτη 28.09.2023

Ηράκλειο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον 7ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης

Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου «7ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΡΗΤΗΣ», την Κυριακή 01.10.2023, στο Δήμο Μινώα-Πεδιάδος, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων. Για την εφα