Image
Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 14:59 Τεχνολογία
 

Έλον Μασκ: Θέλει να κλείσει το Twitter στην Ευρώπη»

O μεγιστάνας της τεχνολογίας Έλον Μασκ, δυσανασχετεί με τις απαιτήσεις της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την παραπληροφόρηση στις μεγάλες πλατφόρμες. 

Έτσι, όπως γράφει το Insider επικαλούμενο πηγή που δεν κατονομάζεται, ο Έλον Μασκ σκέφτεται να κόψει την πρόσβαση στο X (τέως Twitter) για τους Ευρωπαίους χρήστες.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι άνοιξε έρευνα κατά του Χ για πιθανή μη συμμόρφωση της εταιρείας με τη νέα νομοθεσία για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, η οποία υποχρεώνει τις μεγάλες πλατφόρμες να λάβουν μέτρα για την απομάκρυνση παραπλανητικού ή επιβλαβούς περιεχομένου.

Ο Μασκ υποστήριξε ότι «δεν καταλαβαίνει» τι του ζητείται από τις ευρωπαϊκές αρχές

Ο Μασκ, ο οποίος αγόρασε πέρυσι το Τwitter με στόχο να αποκαταστήσει την «ελευθερία της έκφρασης» όπως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος, δυσανασχετεί με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και σκέφτεται είτε να μπλοκάρει τους ευρωπαίους χρήστες είτε να αφαιρέσει τη δυνατότητα κατεβάσματος της εφαρμογής στην Ευρώπη, ανέφερε η πηγή του Ιnsider.

Παραμένει εξάλλου ασαφές αν το X μπορεί να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία μετά τις σαρωτικές απολύσεις στην ομάδα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, η οποία προηγουμένως απασχολούσε εκατοντάδες επόπτες περιεχομένου.

Σε περίπτωση που η εταιρεία κριθεί ένοχη για παραβίαση του Digital Services Act κινδυνεύει με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει το 6% του παγκόσμιου τζίρου της.

Με αναρτήσεις του στο X, ο Μασκ υποστήριξε ότι η Κομισιόν δεν έχει παραθέσει παραδείγματα παραπλανητικών αναρτήσεων και ότι «δεν καταλαβαίνει» τι του ζητείται από τις ευρωπαϊκές αρχές.


Από την πλευρά του, ο επίτροπος Μπρετόν ανέφερε ότι το X δεν έχει υποβάλλει τα στοιχεία που απαιτεί η νομοθεσία για τις προσπάθειες ελέγχου της παραπληροφόρησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Insider πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει την εφαρμογή στην Ευρώπη.

Δεiτε επiσης...

Post
Τεχνολογία Πέμπτη 23.05.2024

Ψηφιακές δεξιότητες: Δωρεάν e-μαθήματα κατάρτισης 2.500 πολιτών σε τεχνολογίες αιχμής

Μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία τεχνολογίας Oracle Ελλάς για τη δωρεάν κατάρτιση 2.500 πολιτών σε τεχνολογίες αιχμής υπέγραψε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με σκοπό να ανταποκριθεί στους σ

Post
Τεχνολογία Τετάρτη 22.05.2024

To «έξυπνο» κουτάλι που κάνει τα ανάλατα… αλμυρά

Μετά τα έξυπνα κινητά, τις έξυπνες σκούπες, τα έξυπνα πορτοφόλια και τα λοιπά «ευφυή» αντικείμενα που υπόσχονται να κάνουν τη ζωή ευκολότερη, τώρα έρχεται και το έξυπνο… κουτάλι.

Post
Τεχνολογία Σάββατο 11.05.2024

Προειδοποίηση για προβλήματα στη λειτουργία των δορυφόρων από την ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα που πλήττει τη Γη

H Starlink, θυγατρική της SpaceX του Έλον Μασκ, που ασχολείται με τους δορυφόρους, προειδοποίησε σήμερα, για το ενδεχόμενο «υποβάθμισης των υπηρεσιών της», καθώς η Γη βρίσκεται αντιμέτωπη

Post
Τεχνολογία Σάββατο 27.04.2024

Την Κυριακή 28 Απριλίου στο Ηράκλειο το Ρομπότ Σοφία

Το Ρομπότ Σοφία θα βρίσκεται την Κυριακή 28 Απριλίου στο Κλειστό Στάδιο Ν. Αλικαρνασσού (Ηράκλειο Αρένα 2 Αοράκια), στο πλαίσιο της 3ης Ολυμπιάδας Ρομποτικής MRC GLOBAL OLYMPIAD (Minoan Robotsports Co

Post
Τεχνολογία Πέμπτη 25.04.2024

Ξεκινάει η Ρομποτική Ολυμπιάδα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, Αυτοδιοικητικών και Αναπτυξιακών Φορέων της Κρήτης (vid)

3.500 διαγωνιζόμενοι από 36 χώρες του κόσμου θα είναι στην Κρήτη και το Ηράκλειο από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2024 προκειμένου να διαγωνιστούν στο κλειστό Γυμναστήριο «Herakleion Arena –

Post
Τεχνολογία Πέμπτη 25.04.2024

Παρθενική πτήση ιπτάμενου αυτοκινήτου με επιβάτη τον διάσημο συνθέτη Ζαν Μισέλ Ζαρ

Τα τελευταία χρόνια κάνουν συνεχώς την εμφάνιση του διάφορα μοντέλα που σχεδιάστηκαν για να λειτουργούν ως «ιπτάμενα αυτοκίνητα». Πρόκειται για οχήματα που μπορούν να κινούνται τόσο στο έδ