Image
Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023 22:21 Άρθρα
 

Χριστούγεννα: Μπορούν τα λαμπάκια να προκαλέσουν προβλήματα στο σήμα του WiFi;

«Μπορεί να κάνει πιο αργό το WiFi, ναι, αν πιστεύετε όλα αυτά τα άρθρα αυτά τα λαμπάκια μπορεί να επηρεάσουν τη σύνδεση WiFi επειδή το ρούτερ χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες για να επικοινωνεί με διάφορες συσκευές και έτσι αυτά τα λαμπάκια μπορούν να κάνουν παρεμβολές, αλλά αυτό συμβαίνει και με άλλες συσκευές όπως ο φούρνος μικροκυμάτων».

Το ερώτημα αποκτά μυθικές διαστάσεις και επανέρχεται κάθε χρόνο και μάλιστα όσο η τεχνολογία προχωράει με αυξανόμενη ένταση, καθώς πλέον ακόμα και τα λαμπάκια μπορεί να έχουν, εκτός των άλλων, και χειρισμό με WiFi.

«Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια δίνουν ένα μικρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο αλλά αρκεί για να παρεμβάλει τα ραδιοκύματα του ρούτερ; Πολλοί επιστήμονες λένε όχι, τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια δεν είναι πιθανό να προκαλέσουν μεγάλές παρεμβολές με το WiFi, αν και δεν είναι αδύνατο».

Τι πρέπει να προσέχουμε

Στον χαμό, οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να δώσουν εξηγήσεις και στο διαδίκτυο θα ξεκινήσει μία μάχη που όμοιά της σπάνια υπάρχει.

«Αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό ως επαναλαμβανόμενος ηλεκτρικός παλμικός θόρυβος. Μπορεί να προκαλέσει πτώση του σήματος WiFi ή να το κάνει ασταθές, επηρεάζοντας την εμπειρία σας στο διαδίκτυο. Για να μειώσετε τον αντίκτυπό του θα πρέπει να κρατήσετε το ρούτερ σας όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα χριστουγεννιάτικα φώτα σας».

Το θέμα είναι σοβαρό θα πουν ειδικά οι λάτρεις ακόμα και της υπερβολής με τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

«Δυστυχώς, ωστόσο, αυτά τα ωραία γυαλιστερά φανταχτερά πράγματα εκπέμπουν επίσης ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που μπορεί να είναι κακή για το WiFi σας. Μερικά φώτα μπορεί να μην έχουν μεγάλη επίδραση, αλλά όταν έχετε εκατοντάδες από αυτά γύρω από το σπίτι σας, τα αποτελέσματά τους μπορούν να ενισχυθούν, προκαλώντας πιθανώς παρεμβολές στο σήμα WiFi και, τελικά, διακοπή των συνδέσεων».

Ειδικοί θα πουν πως τα λαμπάκια μπορούν να ρίξουν την ταχύτητα του WiFi, κάτι που ευκολά θα διαπιστώσει και ο χρήστης μόνος του. Από την άλλη, αμερικανικό δίκτυο θα κάνει το απόλυτο τεστ σε σπίτι στο Τέξας με τα λαμπάκια τεχνολογίας pixel.

«Όσο για το WiFi του Μαρκ. Δεν επηρέασε τη σύνδεση, αυτό που την επηρεάζει είναι όταν τα 3 παιδιά μου και η σύζυγος είναι όλη στα I-Pads και τα I-Phones».

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να βγάζουμε τα λαμπάκια από την πρίζα όταν λείπουμε από το σπίτι ή πριν πέσουμε για ύπνο, όπως συστήνει και η πυροσβεστική.

Πηγή: megatv.com

Δεiτε επiσης...

Post
Άρθρα Δευτέρα 03.06.2024

Οι μπαμπάδες κάνουν τη διαφορά στη ζωή των παιδιών

Αν είσαι μπαμπάς και διαβάζεις το άρθρο μας, στο τέλος πες στο παιδί σου πόσο το αγαπάς, πόσο σημαντικό είναι για εσένα και κάν' του μια ΜΕΓΑΛΗ αγκαλιά. Φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι μπαμπάδες

Post
Άρθρα Σάββατο 01.06.2024

Γιατί μας προκαλεί άγχος η ακαταστασία

Πολλοί θα έχετε νιώσει ένα περίεργο στρες και έναν εκνευρισμό όταν μπαίνετε σε ένα ακατάστατο σπίτι γεμάτο με πεταμένα πράγματα από δω και από εκεί. Γιατί όμως νιώθουμε αυτό το άγχος με την ακαταστασί

Post
Άρθρα Δευτέρα 27.05.2024

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν χωρίζουμε

Λίγο πολλοί όλοι μας σε κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε βιώσει την απόρριψη. Ο πόνος της συναισθηματικής απογοήτευσης και του χωρισμού συχνά μπορεί να είναι δυσβάσταχτος. Να σε αποσυντονίσει και να

Post
Άρθρα Σάββατο 25.05.2024

Οκτώ περίεργα πράγματα που δεν ξέρατε για τον καφέ

Το πρωινό ξύπνημα για την πλειονότητα των ανθρώπων συχνά συνοδεύεται από την απόλαυση ενός φλιτζανιού καφέ, με πολλούς να καταναλώνουν δύο έως τρεις καθημερινά. Εδώ θα βρείτε οκτώ ενδιαφέρουσες πληρο

Post
Άρθρα Σάββατο 25.05.2024

Αυτό είναι το φυτό που φέρνει γρουσουζιά και κακοτυχία

Αρκετοί άνθρωποι που αγαπάνε τα φυτά, φροντίζουν να έχουν πολλά στον προσωπικό τους χώρο και από διάφορα είδη. Παρ’ όλα αυτά, δεν μας δίνουν όλα τα φυτά θετική ενέργεια και γι’ αυτό πρέπε

Post
Άρθρα Σάββατο 18.05.2024

Γιατί συμβαίνει; Ερωτικά όνειρα με απαγορευμένα πρόσωπα – Ανατριχιαστικό

Ψυχίατροι ανά τους αιώνες έχουν κάνει μελέτες σε βάθος γύρω από αυτό το ζήτημα. Πως γίνεται να βλέπουμε ερωτικά όνειρα με ντροπιαστικό περιεχόμενο που κανείς λογικός νους δε θα σκεφτόταν. Γονείς, παι