Αλμυρό cheesecake
Υλικά
150 γρ. παξιμάδια
45 γρ. αμύγδαλα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μια πρέζα ρίγανη
Για την κρέμα:
200 γρ. τυρί κρέμα με σκόρδο και μυρωδικά
200 γρ. γιαούρτι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Χτυπήστε τα παξιμάδια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σκόνη και ανακατέψτε με το βαλσάμικο ξύδι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε ξανά και αφήστε στην άκρη
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και τον άνηθο. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε ξανά και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Στρώστε τη σκόνη από τα παξιμάδια σε ένα τσέρκι ομοιόμορφα. Από πάνω απλώστε το μείγμα τυριών και γαρνίρετε με τα ντοματίνια.
Βήμα 4
Ραντίστε με το ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη και τοποθετήστε στο ψυγείο.