Image
Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 2024 10:07 Γαστρονομία
 

Σαλάτα του καίσαρα με ζυμαρικά

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1/3 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
3/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη, μοιρασμένο
1/2 κιλό ζυμαρικά fusilli
3 αντζούγιες, ψιλοκομμένες
3/4 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
1 κ. γλ. μουστάρδα
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 κ. σ. ξύδι από λευκό κρασί
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
1 κεφάλι μαρούλι, χοντροκομμένο
2 κ. σ. παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
2 φλ. τσαγιού φρέσκο ψωμί σε κύβους
4 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
1/2 κ. γλ. αποξηραμένα ιταλικά βότανα
Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
Πιπέρι, για γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Ανακατέψτε το ψωμί σε κύβους με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
Βήμα 3
Ψήστε το ψωμί για 15 έως 20 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσαφένιο και στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μικρό ταψί και αλείψτε τα με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1/3 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
Βήμα 5
Ψήστε τα στήθη κοτόπουλου για 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά.
Βήμα 6
Εν τω μεταξύ, για να φτιάξετε το ντρέσινγκ της σαλάτας, προσθέστε σε ένα μπολ τις αντζούγιες, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ξύδι από λευκό κρασί, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας νερό και την τριμμένη παρμεζάνα.
Βήμα 7
Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά και στη συνέχεια αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 8
Βράστε τα ζυμαρικά fusilli σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente, περίπου 10 λεπτά, και στη συνέχεια σουρώστε τα.
Βήμα 9
Κόψτε σε φέτες τα στήθη κοτόπουλου.
Βήμα 10
Για να συναρμολογήσετε και να σερβίρετε τη σαλάτα, προσθέστε τα ζυμαρικά, το ψιλοκομμένο μαρούλι και το ντρέσινγκ σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 11
Ανακατέψτε ώστε η σαλάτα και τα ζυμαρικά να καλυφθούν από το ντρέσινγκ.
Βήμα 12
Μεταφέρετε το μείγμα ζυμαρικών σε μπολ ή πιατέλα σερβιρίσματος και προσθέστε το κοτόπουλο, τα κρουτόν και το ξύσμα παρμεζάνας πριν το σερβίρισμα.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 04.11.2024

Δωρεάν είσοδος σε 26 οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας την Κυριακή – Ποια θα είναι ανοιχτά στη Θεσσαλονίκη

Στην παγκόσμια γιορτή του οινοτουρισμού συμμετέχουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 26 οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», προσκαλώντας τις φίλες και τους φίλους του κρασιού

Post
Γαστρονομία Σάββατο 19.10.2024

Κατερίνη: “Γαστρονομικό φεστιβάλ του βουνού και του δάσους” σήμερα και αύριο στο Ελατοχώρι

Μια μοναδική γαστρονομική γιορτή & εμπειρία γεύσεων – αρωμάτων αναμένεται να αποτελέσει το «Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους», το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο Σά

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 14.10.2024

Έρχεται στη ΔΕΘ η Food & Drinks International Expo by Detrop

Mε μια νέα διεθνοποιημένη εκθεσιακή προσέγγιση στη γαστρονομία, που δημιουργεί την καλύτερη δυνατή προστιθέμενη αξία για εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες, η Food & Drinks International Expo by De

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 09.10.2024

Το Διεθνές Βραβείο «Κρήτη. Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» στην περιφέρεια Κρήτης (vid)

«Η γαστρονομία είναι μια επένδυση που κάνουμε ως Περιφέρεια για το μέλλον μαζί με όλους τους φορείς της Κρήτης», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο της τ

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 28.08.2024

14η γευσιγνωσία στο Απεσωκάρι Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς για την ανάδειξη των παραδοσιακών γεύσεων και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απεσωκαρίου, έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2024

Post
Γαστρονομία Τρίτη 13.08.2024

Η Κρήτη, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026 (vid)

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενέκρινε την ένταξη της Κρήτης, στις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης. Το ν