Image
Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 20:41 Αγροτικά
 

Αγρότες: Εισέβαλαν στο αεροδρόμιο και «πολιορκήσαν» τον Λευτέρη Αυγενάκη

Αγρότες βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς όταν εισέβαλλαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, ζητώντας να δουν τον αρμόδιο υπουργό με τον οποίο όπως λένε είχαν προγραμματισμένη συνάντηση.

Αγρότες του Έβρου εισβάλουν στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης. Έχουν σχηματίσει ανθρώπινες αλυσίδες με τα χέρια τους και σπρώχνονται με τους αστυνομικούς.

Θέλουν να δουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, πριν αναχωρήσει η πτήση του και να συζητήσουν μαζί του τα αιτήματα τους. Κι όπως ισχυρίζονται, είχαν ραντεβού μαζί του, στο οποίο ο υπουργός δεν πήγε.

«Θέλουμε να στηρίξουμε τον αγώνα των πυρόπληκτων γιατί δέχονται μία τρομερή κοροϊδία εδώ και μήνες δεν έχουν πληρωθεί τίποτα είναι όλο στις υποσχέσεις κι αυτός ο κύριος φοβήθηκε 5 τρακτέρ όπως ήρθαμε ειρηνικά δεν πρόκειται να κάναμε τίποτα», δήλωσε ένας αγρότης.

«Εξέδωσε κι ανακοίνωση κι ο κύριος Κελέτσης που είναι και βουλευτής Έβρου ότι δεν ακυρώθηκε καμία συνάντηση ο κ. Αυγενάκης μαζί με τους υπολοίπους του υπουργείου Ανάπτυξης κι εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν δύο σύσκεψης», είπες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Φάρσαλα: Πέταξαν σανό και γάλα

Αγρότες με τα τρακτέρ μπαίνουν στα Φάρσαλα. Η ώρα είναι 12 και 30 και οι αγρότες από το μπλόκο της Καρδίτσας παρατάσσουν τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της πόλης των Φαρσάλων.

Οι αγρότες υλοποιούν με τη συγκέντρωσή τους αυτή, την απόφαση που πήραν στη συνέλευση της Νίκαιας και κλιμακώνουν τον αγώνα τους.

Πετούν καλαμπόκι σανό και γάλα.

«Αν δεν βγει λευκός καπνός από τη συνάντηση θα πάμε στα μπλόκα θα συζητήσουμε με τους συναδέλφους μας χωρίς να αποκλείουμε και περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων», είπε ο  Ρίζος Μαρούδας, ο Πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

«Η κυβέρνηση θα δώσει αύριο αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο πλαφόν στα 0,7 κι όλα τα άλλα τα αιτήματα διότι μετά η Αθήνα κοντά είναι», είπε ο Τζέλας Κώστας, εκπρόσωπος μπλόκου Ε-65.

Γέμισε τρακτέρ η πλατεία της Σπάρτης

Στην Σπάρτη, τα τρακτέρ ανέβηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Και έξω από το γραφείο της περιφέρειας πέταξαν σανό και έχυσαν γάλα στην είσοδο κρεμώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους αγρότες από το Κιλκίς να κατευθυνθούν στο τελωνείο των Ευζώνων

Εκείνοι όμως τους παρέκαμψαν και πέρασαν μέσα από τα χωράφια. Οι αγρότες της περιοχής θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι την συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό.

«Οι αγρότες σήμερα κάνουν αγώνα αφενός για αιτήματα που αφορούν όλη την Ελλάδα όπως είναι η θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρελαίου η επαναφορά της κιλοβατώρας στα επίπεδα του 2019», λέει ο Βασίλης Κόκκαλης.

Το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από την έκβαση της αυριανής  συνάντησης εκπροσώπων των αγροτών με τον πρωθυπουργό.

πηγή: MEGA TV

 

Δεiτε επiσης...

Post
Αγροτικά Τετάρτη 15.05.2024

Αυγενάκης: Αποφασίζουμε μαζί με τους αγρότες για έναν σύγχρονο και πιο δίκαιο ΕΛΓΑ

Το σχέδιο για το νέο θεσμικό πλαίσιο ασφαλίσεων του ΕΛΓΑ έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης. Το σχέδιο τίθεται σε διαβούλευση έως το τέλος Μαΐου και

Post
Αγροτικά Τρίτη 14.05.2024

Αυγενάκης από Κομοτηνή: Έχουμε βάλει ένα μεγάλο στοίχημα, να ωθήσουμε τον αγροτικό κόσμο προς το επιχειρείν

Στο μεγάλο βαθμό στον οποίο επηρεάζει η ΕΕ την καθημερινότητά μας και τη ζωή μας γενικότερα αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης στην ομιλία του με θέμα «Αγροτική Πολ

Post
Αγροτικά Δευτέρα 13.05.2024

Αγροανέλιξη – Farmers of the Future: Ξεκινάει για 5η συνεχή χρονιά το επιτυχημένο πρόγραμμα επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων από τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Ανακοινώνεται για 5η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων «Αγροανέλιξη - Farmers of the Future» το οποίο υλοποιείται από τη Νέα Γεωργία Νέα Γ

Post
Αγροτικά Δευτέρα 29.04.2024

Μέσα από την αύξηση του Προϋπολογισμού, σχέδια βελτίωσης στην Κρήτη για 637 αγρότες (vid)

Ο κ. Σταύρος Τζεδάκης, αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, τονίζει ότι είναι πολύ σημαντικο που το Υπουργείο έδωσε αρκετά χρήματα προκειμένου να υλοποιηθούν τα Σχέδια Βελτίωσης στην Κρήτη για 637 αγρό

Post
Αγροτικά Τετάρτη 24.04.2024

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Από σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, μέχρι και τον Σεπτέμβριο ενεργοποιείται η «Κάρτα του Αγρότη» η οποία θα διατίθεται στους παραγωγούς (γεωργούς και κτηνοτρόφους), δικαιούχους αγροτικών επι

Post
Αγροτικά Παρασκευή 19.04.2024

ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεχίζονται οι διαδικασίες για τις συνδεδεμένες, ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται σε επόμενη πληρωμή

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά και την πάροδο της τελευταίας παράτασης που είχε δοθεί, η εφαρμογή καταχώρισης παραδόσεων ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα έχει "κλείσει" , προκειμένου ο Οργ