Image
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 18:08 Γαστρονομία
 

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/2024 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Χανίων, οι διήμερες εργασίες που διεξάγονται στο πλαίσιο θεματικού εργαστηρίου που οργανώνεται με αντικείμενο «Την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού».

Πρόκειται για δράση του διακρατικού και διατοπικού σχεδίου συνεργασίας «LOCAL TOUR», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 CLLD/LEADER, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, μεταξύ άλλων είπε ότι «η Κρήτη είναι ένας εξαιρετικός γαστρονομικός προορισμός. Διαθέτει πλούσια παράδοση στη διατροφή και τη γεύση και καταπληκτικές πρώτες ύλες. Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει «βήματα» προς αυτή την κατεύθυνση, της ανάδειξης δηλαδή του νησιού σε γαστρονομικό προορισμό, έχουμε όμως ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μας».

Καταλήγοντας ο κ. Παπαδογιάννης υπογράμμισε πως «στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, έχουμε αποδείξει πως τέτοιες προσπάθειες μας ενδιαφέρουν πολύ κι έχουμε τον τρόπο να τις ενισχύουμε. Το ίδιο είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε και αυτή την φορά, συμβάλλοντας στη συνολική προσπάθεια».

Το θεματικό εργαστήριο, ολοκληρώνεται την Παρασκευή και περιλαμβάνει περιήγηση σε πρότυπες επιχειρήσεις γαστρονομίας και τουρισμού, ενώ απευθύνεται σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Κυριακή 14.09.2025

Το κρητικό ελαιόλαδο αποκτά το ισχυρότερο “διαβατήριο ποιότητας” – Καταχωρίστηκε ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη από την Ε.Ε.

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταχώριση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “Κρήτη / Kriti” ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης είναι μια κατάκτηση στρατηγικής σημασί

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 22.08.2025

Πρόσκληση στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Taste Kilkis"

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο την ανάδειξη των εκλεκτών προϊόντων της ευλογημένης Κιλκισιώτικης γης και του μόχθου των ανθρώπων της αλλά και της γαστρονομίας, ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού και αναπόσπα

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 18.07.2025

Κάτι ψήνεται στο Κιλκίς και μυρίζει υπέροχα! Έρχεται το πιο νόστιμο Φεστιβάλ

Το Κιλκίς ετοιμάζεται να υποδεχθεί για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Taste Kilkis”, μια ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη στις τοπικές, αυθεντικές γεύσεις και την τοπική οικονομία και υπό

Post
Γαστρονομία Σάββατο 14.06.2025

Κορυφαίες λύσεις επίπλωσης και εξοπλισμού για τον κλάδο Ho.Re.Ca στα εκθετήρια Pakketo της Μεταμόρφωσης

Η φιλοξενία και η εστίαση βρίσκονται και πάλι σε πρώτο πλάνο. Με την τουριστική σεζόν να έχει ήδη ανοίξει στα δημοφιλή νησιά, οι επιχειρήσεις ετοιμάζονται να υποδεχτούν περίπου 41. 000. 000 επισκέπτες

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 14.05.2025

Βράβευση μαθητών στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό «Κρήτη, Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στην αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο, η τελετή βράβευσης των μαθητικών έργων που διακρίθηκαν στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό με τίτλο «Κρήτη – Ευρωπα

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 21.03.2025

Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στη Βιέννη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Από την Δευτέρα 24 Μαρτίου και για μία εβδομάδα θα γεμίσουν από τις μυρωδιές της Κρητικής Κουζίνας οι χώροι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στην Βιέννη (Vienna International Center -V.IC.)!