Image
Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 16:00 Γαστρονομία
 

Ξεκινάει τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου η Γιορτή Κρητικής Διατροφής 2024 με συμμετοχή αντιπροσωπευτικών της κρητικής διατροφής και χειροτεχνίας επιχειρήσεων του Ρεθύμνου και της Κρήτης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο πλαίσιο της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής» πραγματοποιείται έκθεση τοπικών προϊόντων, στην οποία συμμετέχουν Κρητικοί παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα (ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, φυτικά καλλυντικά) όσο και εργαστήρια λαϊκής τέχνης και φορείς και συλλογικότητες του τόπου μας, ενώ οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γευσιγνωσίες, κλπ.
Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, κ. Μανώλης Ψαρουδάκης αναφέρθηκε στην αντιπροσωπευτικότητα των εκθετών, ως προς τα σημαντικές κατηγορίες της αγροδιατροφικής παραγωγής της Κρήτης οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη φετινή Γιορτή συγκεκριμένα συμμετέχουν:
• Επιχειρήσεις παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου: οι εταιρείες ΕΥΟΣΜΟς ΑΕ της οικογένειας Μανωλάκη και ZERO ONE της οικογένειας Καλιγιάννη.
• Οι δύο μεγάλες ενώσεις παραγωγών του Ρεθύμνου, με έμφαση στα τυροκομικά προιόντα : ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνης ΄΄Ενωση Α.Σ.Ρ.΄΄ και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυλοποτάμου.

• Παραγωγοί Μελιού και ένας συνεταιρισμός Παραγωγών: οι Σαρτζετακης Θεοδωρος, Ορφανουδάκης Νικόλαος, Παναγιωτάκης Μάρκος, Γιανναδάκης Νικόλαος, Ψαθάκης και όπως κάθε χρονιά ο Μελισσοκομικος Συλλογος Ρεθυμνης «Μελιτευς»
• Εταιρείες παραγωγής κρασιού και αποσταγμάτων της οικογένειας Κουρκουλού και της Οικογένειας Παραγιουδάκη καθώς και το δίκτυο Οινοπαραγωγών Κρήτης.
• Παραγωγοί από όλη την Κρήτη στους λοιπούς τομείς της διατροφικής μας παραγωγής, οι εξής: Agrecofarms, Creta Carob, Aloe Star, ΡΟΓΔάκι - 100% φυσικος, βιολογικος χυμος , Ζυμαρικά Μαγγίρι, Σφακιανόπιτα – Κατσούλη, Α&Ω Κιβωτός, συσκευασμένα Ροφήματα Assado, Ξυλόφουρνος Μυστράκη.
• Αντιπροσωπευτική συμμετοχή δημιουργών, καλλιτεχνών και χειροτεχνών του Ρεθύμνου.
• Παρουσία και συμμετοχή 15 Φορέων, συλλόγων, και εκπρόσωπων κοινωνικών επιχειρήσεων του Ρεθύμνου.
Η Γιορτή αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών, αποτελώντας αναπτυξιακό εργαλείο καθώς επίσης και μια μοναδική ευκαιρία για την αντιπροσωπευτική παρουσία της τοπικής μας παραγωγής και αξιοποίησης των δυνατοτήτων για εξωστρέφεια της κρητικής αγροδιατροφικής και χειροτεχνικής παραγωγής: https://cretandietfestival.gr/

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 28.08.2024

14η γευσιγνωσία στο Απεσωκάρι Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς για την ανάδειξη των παραδοσιακών γεύσεων και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απεσωκαρίου, έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2024

Post
Γαστρονομία Τρίτη 13.08.2024

Η Κρήτη, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026 (vid)

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενέκρινε την ένταξη της Κρήτης, στις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης. Το ν

Post
Γαστρονομία Σάββατο 03.08.2024

Ταβέρνα στα Καλουδιανά του Νομού Χανίων ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδος για το 2024 (vid, pics)

Το project The Best Food in Greece μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας thebestfood.gr, επιλέγει, καταγράφει, προβάλει, αναδεικνύει, αξιολογεί, ελέγχει και βραβεύει τα καλύτερα καταστήματα εστίασης, με αυ

Post
Γαστρονομία Τρίτη 30.07.2024

10ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης την Κυριακή 4 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στην Πολυθέα Πεδιάδας

H γευστική παράδοση της Κρήτης, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού μας, αποτελεί το σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας. Ο Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κο

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.07.2024

Το επιτυχημένο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «βεγγερίζει» στις Κάτω Ασίτες την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Κοινότητα Κάτω Ασιτών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Ασιτών «Το Γοργολαΐνι», διοργανώνει το Φεστιβάλ Γαστρονομίας στις Κάτω Ασίτες στις 19 Ιουλίου

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και