Image
Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 16:00 Γαστρονομία
 

Ξεκινάει τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου η Γιορτή Κρητικής Διατροφής 2024 με συμμετοχή αντιπροσωπευτικών της κρητικής διατροφής και χειροτεχνίας επιχειρήσεων του Ρεθύμνου και της Κρήτης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο πλαίσιο της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής» πραγματοποιείται έκθεση τοπικών προϊόντων, στην οποία συμμετέχουν Κρητικοί παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα (ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, φυτικά καλλυντικά) όσο και εργαστήρια λαϊκής τέχνης και φορείς και συλλογικότητες του τόπου μας, ενώ οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γευσιγνωσίες, κλπ.
Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, κ. Μανώλης Ψαρουδάκης αναφέρθηκε στην αντιπροσωπευτικότητα των εκθετών, ως προς τα σημαντικές κατηγορίες της αγροδιατροφικής παραγωγής της Κρήτης οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη φετινή Γιορτή συγκεκριμένα συμμετέχουν:
• Επιχειρήσεις παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου: οι εταιρείες ΕΥΟΣΜΟς ΑΕ της οικογένειας Μανωλάκη και ZERO ONE της οικογένειας Καλιγιάννη.
• Οι δύο μεγάλες ενώσεις παραγωγών του Ρεθύμνου, με έμφαση στα τυροκομικά προιόντα : ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνης ΄΄Ενωση Α.Σ.Ρ.΄΄ και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυλοποτάμου.

• Παραγωγοί Μελιού και ένας συνεταιρισμός Παραγωγών: οι Σαρτζετακης Θεοδωρος, Ορφανουδάκης Νικόλαος, Παναγιωτάκης Μάρκος, Γιανναδάκης Νικόλαος, Ψαθάκης και όπως κάθε χρονιά ο Μελισσοκομικος Συλλογος Ρεθυμνης «Μελιτευς»
• Εταιρείες παραγωγής κρασιού και αποσταγμάτων της οικογένειας Κουρκουλού και της Οικογένειας Παραγιουδάκη καθώς και το δίκτυο Οινοπαραγωγών Κρήτης.
• Παραγωγοί από όλη την Κρήτη στους λοιπούς τομείς της διατροφικής μας παραγωγής, οι εξής: Agrecofarms, Creta Carob, Aloe Star, ΡΟΓΔάκι - 100% φυσικος, βιολογικος χυμος , Ζυμαρικά Μαγγίρι, Σφακιανόπιτα – Κατσούλη, Α&Ω Κιβωτός, συσκευασμένα Ροφήματα Assado, Ξυλόφουρνος Μυστράκη.
• Αντιπροσωπευτική συμμετοχή δημιουργών, καλλιτεχνών και χειροτεχνών του Ρεθύμνου.
• Παρουσία και συμμετοχή 15 Φορέων, συλλόγων, και εκπρόσωπων κοινωνικών επιχειρήσεων του Ρεθύμνου.
Η Γιορτή αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών, αποτελώντας αναπτυξιακό εργαλείο καθώς επίσης και μια μοναδική ευκαιρία για την αντιπροσωπευτική παρουσία της τοπικής μας παραγωγής και αξιοποίησης των δυνατοτήτων για εξωστρέφεια της κρητικής αγροδιατροφικής και χειροτεχνικής παραγωγής: https://cretandietfestival.gr/

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 04.11.2024

Δωρεάν είσοδος σε 26 οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας την Κυριακή – Ποια θα είναι ανοιχτά στη Θεσσαλονίκη

Στην παγκόσμια γιορτή του οινοτουρισμού συμμετέχουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 26 οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», προσκαλώντας τις φίλες και τους φίλους του κρασιού

Post
Γαστρονομία Σάββατο 19.10.2024

Κατερίνη: “Γαστρονομικό φεστιβάλ του βουνού και του δάσους” σήμερα και αύριο στο Ελατοχώρι

Μια μοναδική γαστρονομική γιορτή & εμπειρία γεύσεων – αρωμάτων αναμένεται να αποτελέσει το «Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους», το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο Σά

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 14.10.2024

Έρχεται στη ΔΕΘ η Food & Drinks International Expo by Detrop

Mε μια νέα διεθνοποιημένη εκθεσιακή προσέγγιση στη γαστρονομία, που δημιουργεί την καλύτερη δυνατή προστιθέμενη αξία για εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες, η Food & Drinks International Expo by De

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 09.10.2024

Το Διεθνές Βραβείο «Κρήτη. Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» στην περιφέρεια Κρήτης (vid)

«Η γαστρονομία είναι μια επένδυση που κάνουμε ως Περιφέρεια για το μέλλον μαζί με όλους τους φορείς της Κρήτης», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο της τ

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 28.08.2024

14η γευσιγνωσία στο Απεσωκάρι Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς για την ανάδειξη των παραδοσιακών γεύσεων και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απεσωκαρίου, έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2024

Post
Γαστρονομία Τρίτη 13.08.2024

Η Κρήτη, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026 (vid)

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενέκρινε την ένταξη της Κρήτης, στις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης. Το ν