Image
Τρίτη 09 Ιουλίου 2024 16:29 Χανιά
 

Κλιμάκιο της Τ.Ε Χανίων του ΚΚΕ επισκέφτηκε το εκθεσιακό κέντρο της Αγυιάς

 Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ επισκέφτηκε τον εκθεσιακό χώρο της Αγυιάς, όπου φιλοξενούνται από χτές, οι 284 μετανάστες που διασώθηκαν στα ανοιχτά της Γαύδου.
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες και στον Ν.Χανίων των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που έρχονται στην πατρίδα μας στοιβαγμένοι σε σαπιοκάραβα, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την φρίκη του πολέμου, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.
Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες στον Ν.Χανίων των αποτελεσμάτων της πολιτικής της ΕΕ για το προσφυγικό, που υπηρεττούν και υπηρέττησαν πιστά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Είναι η πολιτική που εφαρόζει πιστά τον κανονισμό του Δουβλίνου, το Σύμφωνο ΕΕ-Τουρκίας που υπογράφτηκε το 2016 από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι την σημερινή αναμόρφωση των Κωδικών για την ιθαγένεια από την κυβέρνηση της Ν.Δ, το άσυλο και την μετανάστευση σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση.
Οι πολιτικές αυτές ευθύνονται για την μετατροπή της χώρας μας σε μια αποθήκη ψυχών. Την ίδια στιγμή που μετανάστες και πρόσφυγες εμφανίζονται όλο και πιο συχνά στις ακτές της Κρήτης, στο νότιο μέρος του νησιού, η Βάση της Σούδας υποδέχεται όλο και πιο συχνά τους υπαίτιους για την προσφυγιά τους. Τα Χανιά έχουν γίνει μόνιμο σημείο στάθμευσης των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που σπέρνουν τον θάνατο στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α Μεσογείου, με την εμπλοκή της χώρας να βαθαίνει μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο.
Η Τ.Ε Χανίων του ΚΚΕ καλεί τον Χανιώτικο λαό και την νεολαία να μην συμβιβαστούν με τις εικόνες της βαρβαρότητας του ιμπεριαλιστικού πολέμου . Να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και του μετανάστες και να δυναμώσει η πάλη για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επιχειρήσεις, που αποτελούν την βασική αιτία για τα καραβάνια των ξεριζωμένων.
Άμεσα χρειάζεται να παρούν μέτρα με ευθύνη του κράτους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
•Με ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και τη συνεργασία της Περιφέρειας και Δήμων να βρεθούν αξιοπρεπείς χώροι προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, με την παροχή της απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
•Την παροχή της υγειονομικής περίθαλψης που χρειάζονται, (ιατρική παρακολούθηση από ιατρικό προσωπικό, επαναλαμβανόμενα test Covid-19, μέτρα φροντίδας ιδιαίτερα για τα παιδιά, κτλ), με τη στελέχωση των δομών της ΠΦΥ και των Νοσοκομείων της Κρήτης. Όπως άλλωστε είναι αίτημα του κρητικού λαού.
•Να τηρηθούν όλα τα δικαιώματα των προσφύγων με βάση τη συνθήκη της Γενεύης, καθώς και τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και μεταναστών, ενάντια στην κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, στις συνθήκες του Δουβλίνου και σε όλες τις οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ.
•Να γίνουν πράξη -χωρίς άλλη καθυστέρηση- όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.
•Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα μεταναστόπουλα με κρατική ευθύνη και χωρίς την εμπλοκή των διάφορων ΜΚΟ, κλπ.»

Δεiτε επiσης...

Post
Χανιά Δευτέρα 22.07.2024

Να παρθούν άμεσα μέτρα για την λειψυδρία στον Αποκόρωνα

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Αποκόρωνα εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και διαμαρτυρόμαστε έντονα για τα σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας που παρατηρούνται στα χωριά μας σε μια πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή για

Post
Χανιά Δευτέρα 22.07.2024

Καταπολέμηση κουνουπιών από την Περιφέρεια Κρήτης στον Κλαδισό ποταμό στα Χανιά

Στο πλαίσιο τoυ συνεχιζόμενου ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών 2023-2025 και εν γένει της ολοκληρωμένης διαχείρισης κουνουπιών στο νησί, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρει

Post
Χανιά Σάββατο 13.07.2024

Αποβίβαση της ντροπής στην παραλία του Μπάλου: «Κακώς έγινε κάτι τέτοιο – Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα», λέει ο δήμαρχος Κισσάμου

Οι εικόνες από την παραλία Μπάλου Χανίων με τουρίστες να αποβιβάζονται από σκάφη με το νερό μέχρι το πλοίο έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και στην EΡΤ και την εκπομπή «Νewsroom» μίλησε ο Γ

Post
Χανιά Δευτέρα 08.07.2024

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των 284 μεταναστών στην Αγυιά Χανιών

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να παράσχει παντός είδους ανθρωπιστική βοήθεια σε 284 μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, εθελοντές Σαμα

Post
Χανιά Παρασκευή 05.07.2024

Χανιά: Βιοκλιματική Τράπεζα Σπόρων στο ΜΑΙΧ

Το έργο που αφορά την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης, Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) και Πολυτεχνείου Κρήτης για την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος με τίτλο:

Post
Χανιά Κυριακή 30.06.2024

Χανιά: Ο «Ορίζοντας» έχει γενέθλια!

Γιορτάζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 20 χρόνια εθελοντισμού και προσφοράς! Δίνουμε ραντεβού τη Τετάρτη 10 Ιουλίου στην Πλατεία Κατεχάκη στο Παλιό Λιμάνι, με ώρα προσέλευσης από τις 7:30 το απόγευμα. Θα διασκεδάσ