Νόμπελ Χημείας: Στους Baker, Jumper και Hassabis για το έργο τους στις πρωτεΐνες
Το βραβείο Νόμπελ Χημείας απονέμεται στους David Baker, John Jumper και στον επιστήμονα κυπριακής καταγωγής Demis Hassabis για το έργο τους στις πρωτεΐνες. Η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών αποφάσισε να απονείμει το 2024 το βραβείο κατά το ήμισυ στον David Baker «για τον υπολογιστικό σχεδιασμό πρωτεϊνών» και το άλλο μισό από κοινού στους Demis Hassabis και John M. Jumper «για την πρόβλεψη της δομής των πρωτεϊνών». Ο David Baker κατάφερε το σχεδόν αδύνατο κατόρθωμα να κατασκευάσει εντελώς νέα είδη πρωτεϊνών, αναφέρεται στη σελίδα του βραβείου στο “X”.