Image
Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 12:48 Γαστρονομία
 

Σαλάτα ρεβύθια με λεμόνι και άνηθο

Υλικά

3 φλ. τσαγιού μαγειρεμένα ρεβύθια
1 μέτριο αγγούρι, κομμένο σε κύβους
6 μικρές ντομάτες, κομμένες σε κύβους
150 γρ. φέτα
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. γλ. μουστάρδα
1/2 κ. γλ. μέλι
1/4 φλ. τσαγιού χοντροκομμένο φρέσκο άνηθο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε τα ρεβύθια σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 2
Κόψτε τα αγγούρια και τις ντομάτες σε κύβους και τοποθετήστε τα στο μπολ με τα ρεβίθια.
Βήμα 3
Θρυμματίστε τη φέτα από πάνω.
Βήμα 4
Σε ένα μεσαίο μπολ, φτιάξτε το ντρέσινγκ. Χτυπήστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και το φρέσκο άνηθο και αλατοπιπερώστε.
Βήμα 5
Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 19.02.2024

Η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» στα Χανιά

Οι οινοποιοί της Κρήτης για 16η ΧΡΟΝΙΑ ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά» στα Χανιά, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Πε

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 15.02.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κρητική Διατροφή και Αριστεία στη Φιλοξενία» που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης

Συνεχίζονται οι αιτήσεις της πρόσκλησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κρητική Διατροφή και Αριστεία στη Φιλοξενία», που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 09.02.2024

Πάνκεικ κολοκύθας

Υλικά 1 φλ. τσαγιού γάλα 1/2 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας 2 μεγάλα αυγά 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο 1 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ. σ. καστανή ζάχαρη 1 κ. σ. σκόνη εσπρ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 08.02.2024

Σαλάτα του καίσαρα με ζυμαρικά

Υλικά 2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1/3 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη 3/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη, μοιρασμένο 1/2 κιλό ζυμαρικά fusilli 3 αντζούγιες, ψιλοκομμένες 3/4 φλ. τσαγι

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 07.02.2024

Σπιτική μπουγάτσα με κρέμα

Υλικά 400- 450 γρ. φύλλο κρούστας 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο 200 γρ. ζάχαρη 1 κιλό γάλα 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 αυγά 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας Αλεσμένη κανέλα και ζάχαρη άχνη,

Post
Γαστρονομία Τρίτη 06.02.2024

Ιταλική σούπα με κεφτέδες

Υλικά 500 γρ. κεφτεδάκια μαγειρεμένα 3 φλ. τσαγιού νερό 420 γρ. ντομάτες σε κύβους 420 γρ. ζωμό βοδινού 1 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα 2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένα λαχανικά (της επιλογής σας) 1 φλ.