Image
Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 16:48 Συμβαίνει τώρα
 

Παύεται από τα καθήκοντά του ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο

Παύεται από τα καθήκοντά του ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο...

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύονται από τα καθήκοντά τους ο Διοικητής και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο– Πανάνειο» (ΓΝΒΠ).

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Υγείας είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο και είχε εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την επαναλειτουργεία σε κανονικούς ρυθμούς των χειρουργείων του νοσοκομείου.

Όπως ανέφερε ο Υπουργος, με ιδιώτες αναισθησιολόγους, αναμένεται άμεση - μέσα στο Νοέμβριο - τοποθέτηση νοσηλευτών και προσλήψεις ιατρικού προσωπικού ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία των χειρουργείων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης. 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, θα ενισχυθεί άμεσα το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσηλευτικού ιδρύματος με έκτακτες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Συνεπώς, στο δυναμικό του νοσοκομείου αναμένεται να ενταχθούν ιδιώτες αναισθησιολόγοι για ένα τρίμηνο, ώστε να λειτουργούν τέσσερα χειρουργικά τραπέζια και να αποκατασταθούν τα χειρουργεία.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για την πρόσληψη με fast track διαδικασίες ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε όπου υπάρχει θέμα ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό, άμεσα να προκηρυχθούν θέσεις για να καλυφθούν τα κενά και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους. 

Παράλληλα, έδωσε στοιχεία, λέγοντας πως έως τον Αύγουστο του 2023 είχαν πραγματοποιηθεί 7.718 χειρουργικές επεμβάσεις στο Βενιζέλειο. Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο νοσηλευτικό ίδρυμα σημείωσεπως προστέθηκαν 86 γιατροί, 35 μόνιμοι και 51 επικουρικό προσωπικό, ενώ παράλληλα προσέφεραν υπηρεσίες και τρεις ιδιώτες γιατροί. Επίσης από το 2020 έως σήμερα προκηρύχθηκαν συνολικά 49 θέσεις ιατρικού προσωπικού, 23 θέσεις το 2010, 11 το ’21, 1 θέση το ’22 και 14 το ’23.

Ειδικά αναφορικά με το νοσηλευτικό προσωπικό, σημείωσε ότι αναμένεται μέσα στον Νοέμβριο να αναλάβουν υπηρεσία επιπλέον 15 άτομα. Είχαν προηγηθεί δύο προκηρύξεις και αναμένεται άλλη μια για πρόσληψη 24 ατόμων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Ο υπουργος ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες που, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι: "μας ανέθεσαν την ευθύνη να δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις χωρίς καθυστερήσεις".

Προσλήψεις σε όλη τη χώρα


Όπως είπε ο Υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο, περίπου 3.000 νοσηλευτές και περίπου 1.500 γιατροί αναμένεται να προσληφθούν στα νοσοκομεία το 2024. Ένα μεγάλο μέρος αυτών αναμένεται, όπως τόνισε να τοποθετηθεί στην Κρήτη. Μάλιστα, υπογράμμισε πως θα εισαχθεί και μία καινοτομία σε ότι αφορά τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, ούτως ώστε και το ΠΑΓΝΗ να προσλάβει πέραν των γιατρών ΕΣΥ και επίκουρους καθηγητές, προκειμένου να στελεχώσουν την ιατρική σχολή.

Μιλώντας για τον σχεδιασμό που υλοποιείται στο υπουργείο Υγείας για την αναδιαμόρφωση του ΕΣΥ ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών αλλά και στην ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης για τη συμβολή της με τη χρηματοδότηση μελετών για την ανακαίνιση και την αναδιαρρύθμιση του Βενιζέλειου και του παλιού κτηρίου του Πανάνειου Νοσοκομείου, στο οποίο έχει προβλεφθεί να στεγαστούν το Κέντρο Ημέρας Αυτισμού, ο Σταθμός Αιμοδοσίας, ημερήσια χειρουργεία και Τμήμα Φυσικοθεραπειών.

Δεiτε επiσης...

Post
Συμβαίνει τώρα Τρίτη 21.11.2023

Ισραήλ: Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει την συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για τα περί συμφωνίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς για την απελευθέρωση μεγάλου αριθμού ομήρων που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου από τους τρομοκράτες στο νότιο Ισραήλ.

Post
Συμβαίνει τώρα Κυριακή 05.11.2023

Ηράκλειο: Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό στην εθνική οδό Ηρακλείου Ρεθύμνου λίγο μετά την Παντάνασσα

θανατηφόρα τροχαίο πριν λίγο στην εθνική οδό Ηρακλείου Ρεθύμνου λίγο μετά την Παντάνασσα, με θύμα έναν οδηγό μοτοσικλέτας. Περισσότερα σε λίγο...

Post
Συμβαίνει τώρα Πέμπτη 14.09.2023

Άνω Πατήσια: Ένοπλος σε διαμέρισμα απειλεί να πυροβολήσει

Μεγάλη κινητοποίηση στις αστυνομικές αρχές έχει προκαλέσει ένοπλος σε διαμέρισμα στην Αγίας Λαύρας στα Άνω Πατήσια, ο οποίος απειλεί να πυροβολήσει. Περισσότερα σε λίγο… Φωτογραφία αρχεί

Post
Συμβαίνει τώρα Κυριακή 27.08.2023

Πάπας Φραγκίσκος: Προσεύχομαι για τα θύματα των πυρκαγιών στην Ελλάδα

Στις πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα αναφέρθηκε ο πάπας Φραγκίσκος σήμερα απευθυνόμενος στους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Ο ποντίφικας, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής λει

Post
Συμβαίνει τώρα Πέμπτη 24.08.2023

Drone της Frontex έπεσε στη θάλασσα νότια της Κρήτης

Μη επανδρωμένο σκάφος της Frontex έπεσε στην θάλασσα νότια της Κρήτης. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, το drone παρουσίασε γρήγορη απώλεια ύψους και στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τον χάρτη.

Post
Συμβαίνει τώρα Τρίτη 22.08.2023

Φωτιές: Στην πολιτική προστασία μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στα γραφεία της Πολιτικής προστασίας μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη χώρα να βρίσκεται σε πύρινο κλοιό με επικίνδυνα μέτωπα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνει στα γ